Το ενδεχόμενο να ενέχονταν στην υπόθεση απάτης σε βάρος της ελβετικής τράπεζας UBS, και άλλοι συνάδελφοι του Κουέκου Αντομπόλι, του 32χρονου χρηματιστή, ο οποίος με διαδοχικές τοποθετήσεις του στη βρετανική αγορά προκάλεσε ζημία ύψους 2,3 δισ. δολαρίων στην τράπεζα, κατέθεσε ο επικεφαλής της εσωτερικής έρευνας, ενώπιον του αρμόδιου βρετανικού δικαστηρίου.

Ο Ρόουαν Ουϊρασέκερα, διευθυντικό στέλεχος του επενδυτικού βραχίονα της UBS, κατέθεσε, επίσης, στο βρετανικό δικαστήριο ότι ήδη έχουν αποπερατωθεί ακόμα δύο έρευνες για την ίδια δικαστική υπόθεση, οι οποίες κατέληξαν επίσης ότι δεν εμπλέκονται άλλοι διαχειριστές των συμφερόντων της τράπεζας.

Σύμφωνα τον δημόσιο κατήγορο ο Αντομπόλι, αντιμέτωπος μετά τις 15 Σεπτεμβρίου με τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφημένων λογιστικών στοιχείων σε βάρος της UBS προέβαινε σε συναλλαγές με αναληθή οικονομικά στοιχεία, καθ’ υπέρβαση των τυπικών αρμοδιοτήτων του.

Επίσης ο δημόσιος κατήγορος έχει εστιάσει στο ότι ο κατηγορούμενος μέσω ενός «τραπεζικού λογαριασμού-ομπρέλα», που κάλυπτε όλα τα χρηματικά ποσά που αυτός διακινούσε, στην πραγματικότητα πλούτιζε σε βάρος της UBS, πρόσκαιρα, εν τέλει δε συγκάλυπτε τα ποσά με τα οποία την ζημίωνε.

Αντίθετα, από την πλευρά τους οι συνήγοροι του Αντομπόλι αναλύουν ότι ο πελάτης τους κινήθηκε «με πίστη ότι χάρη στις κινήσεις του η τράπεζα για την οποία δούλευε αποκόμιζε κέρδη», ενώ αναφέρονται και «σε συνεργούς στις επίδικες ενέργειές του». Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν «τη συνεργασία με τον χρηματιστή ειδικό στα αμοιβαία κεφάλαια και τις ομολογίες, Τζον Χιουζ».