Ποινή φυλάκισης εννέα ετών επέβαλε το δικαστήριο στον 33χρονο Ben Westwood ο οποίος είχε αναπτύξει ταχύτητα 290 χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο M6 της Αγγλίας κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο Ben Westwood είναι ο πιο γρήγορος οδηγός που έχει συλληφθεί στους δρόμους της Βρετανίας επειδή ξεπέρασε το όριο ταχύτητας.

Μάλιστα, ο 33χρονος ταλαιπώρησε αρκετά το ελικόπτερο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Οι αστυνομικοί κυνηγούσαν τον Ben Westwood και το κλεμμένο του όχημα για περίπου 100 χιλιόμετρα!

Ο δικαστής στο δικαστήριο του Wolverhampton έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για συμμετοχή σε διάρρηξη, κλοπή και για επικίνδυνη οδήγηση.

Ο Westwood προσπαθούσε να διαφύγει μετά από μία προσπάθεια ληστείας ενός μηχανήματος αναλήψεως χρημάτων στο Wolverhampton.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βελτιωμένο Audi RS5 του Westwood συνδέεται με 16 ληστείες στο Staffordshire και στο Shropshire.

Στο δικαστήριο, εκπρόσωπος των αστυνομικών, αναφέρθηκε στην καταδίωξη της 13ης Ιανουαρίου στο Wolverhampton σημειώνοντας: «Τα περιπολικά κυνηγούσαν το αυτοκίνητο αλλά σταμάτησαν την καταδίωξη αφού το όχημα έφτασε την ταχύτητα των 290 χλμ/ώρα». Τότε την καταδίωξη ανέλαβε το ελικόπτερο».

Ο Ben Westwood ήταν ο αρχηγός της συμμορίας που διέπραττε της ληστείες, ενώ μαζί του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ακόμα 4 άτομα.


Το κλεμμένο όχημα του Ben Westwood