Ο πολυαγαπημένος επιστάτης του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία κατάφερε να επισκεφτεί την οικογένειά του στην Τζαμάικα χάρη στον φάκελο με τις 1.500 λίρες (1.700 ευρώ) που του έδωσαν οι φοιτητές.

Και είπε μάλιστα πως πέρασε τις πρώτες μέρες του ταξιδιού του σαν «τρισεκατομμυριούχος»! Ο 65χρονος Herman Gordon ξέσπασε σε κλάματα όταν του παραδόθηκε το δώρο που μάζεψαν από το υστέρημά τους 230 φοιτητές, ώστε να πάει με τη σύζυγό του Denise στην Τζαμάικα και να δουν τους συγγενείς τους για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια.

Το ζευγάρι πέρασε δυο μέρες στο πολυτελές ξενοδοχείο Sandals, γιορτάζοντας ταυτοχρόνως την 23η επέτειο του γάμου τους. «Ο Θεός να σας έχει όλους καλά», είπε φτάνοντας στο πολυτελές resort, «όλοι θα το δουν αυτό και θα πιστέψουν πως είμαι τρισεκατομμυριούχος».

«Δεν έχω δει ποτέ τόσα λεφτά στη ζωή μου», είπε αργότερα στην εφημερίδα «Daily Mail», «υπάρχουν αρκετά λεφτά εδώ μέσα για δύο βδομάδες … Δεν ξέρω γιατί το έκαναν, αλλά ήταν απλά υπέροχο αυτό. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Προσπαθώ να ενθαρρύνω τους φοιτητές όταν τους βλέπω να παλεύουν. Δεν ξέρω τίποτα από νομική και επιστήμες, ξέρω όμως λίγα πράγματα για τη ζωή».

Κάτι που ομολόγησαν και οι φοιτητές στη σελίδα που έστησαν για τον καλόκαρδο καθαριστή στην πλατφόρμα χρηματοδότησης JustGiving: «Η θετική του ενέργεια και η κουβεντούλα του έχει καταφέρει να μετατρέψει τις μαύρες μέρες πολλών φοιτητών σε θετικές εμπειρίες γεμάτες χαρά. Αυτός ο θρύλος αποδεικνύει ότι η ευτυχία δεν βασίζεται σε ό,τι έχεις, τι δουλειά κάνεις ή πόσα λεφτά βγάζεις, αλλά στο να εκτιμάς αυτά που έχεις στη ζωή, ακόμα και αν είναι λίγα»…