Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε δύο αδέρφια που ήθελαν να σκορπίσουν τις στάχτες του πατέρα τους, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 7 Αυγούστου νικημένος από τον καρκίνο.

Το μονοκινητήριο αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε μια λίμνη 15 μέτρα από τον αεροδιάδρομο του μικρού αεροδρομίου Cranland, στο Χάνσον της Βοστόνης, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Αυγούστου.

Ο 34χρονος πιλότος στρατιωτικών ελικοπτέρων Blackhawks, Σκοτ Λάντις, άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα στο γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, ενώ ο 29χρονος αδερφός του, Πάτρικ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ιατρικό κέντρο Tufts.

Σύμφωνα με μαρτυρία του μάνατζερ του αεροδρομίου, Πίτερ Όκλεϊ, το μικρό αεροπλάνο τύπου Aeronca 7AC Champion, παρουσίασε μηχανική βλάβη λίγο μετά την απογείωσή του και ο έμπειρος πιλότος επιχείρησε να το προσγειώσει στον αεροδιάδρομο.

«Είδα το βίντεο και μπορούσες να ακούσεις ότι κατά την απογείωση ο κινητήρας παρουσίασε βλάβη», ανέφερε ο Όκλεϊ στο CBS. «Ο κινητήρας άρχισε να επιβραδύνει και ο πιλότος προσπάθησε να επιστρέψει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο. Τότε ο κινητήρας έσβησε και μπορούσες να δεις το αεροπλάνο να πέφτει», πρόσθεσε.

Το εμπρόσθιο τμήμα του μονοκινητήριου αεροσκάφους υπέστη μεγάλες ζημιές και οι άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τα δύο αδέρφια που είχαν παγιδευτεί στο νερό.

Ο Σκοτ Λάντις ήταν μέλος της Εθνοφρουράς και το Σάββατο 25 Αυγούστου θα επέστρεφε στη βάση του στο Κόσοβο. Αφήνει πίσω του την έγκυο σύζυγό του Στέισι και τον 12 μηνών γιο του.

«Ο Σκοτ είχε μεγάλα σχέδια για εκείνον και την οικογένειά του. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να τα πραγματοποιήσει», ανέφερε ο στενός του φίλος Άνταμ Προύξ που αναφέρθηκε και στον αδερφό του Πάτρικ που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή: «Είναι σε άσχημη κατάσταση. Έχει υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς ως αποτέλεσμα της συντριβής. Είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω. Οι γιατροί είναι βέβαιοι πως δεν πρόκειται να περπατήσει ξανά».

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Η πρώτη γνωμάτευση από τα ευρήματα των ερευνητών του Εθνικού Συμβουλίου ασφάλειας μεταφορών αναμένονται μέσα σε δέκα ημέρες.

Ο Προύξ πάντως είναι πεπεισμένος ότι ο φίλος του έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αποφύγει την καταστροφή. «Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι έκανε το καλύτερο που εκείνη την ώρα σκέφτηκε πως θα μπορούσε να κάνει. Απλά δεν λειτούργησε», ανέφερε.