Ένας άντρας στο Όρεγκον των ΗΠΑ, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να παρενοχλεί έναν βίσωνα στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone, συνελήφθη, ενώ προκαλούσε φασαρία για τρίτη φορά σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όπως δήλωσαν αξιωματικοί της αστυνομίας την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το nbcnews.com, οι αστυνομικοί που αναζητούσαν τον Raymond Reinke από την πόλη Πέντλετον της πολιτείας Όρεγκον, τον βρήκαν να προκαλεί νέες φασαρίες την Πέμπτη το βράδυ σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο πάρκο Montana.

Ο 55χρονος Reinke κατηγορείται για διατάραξη κοινής ησυχίας σε ένα τρίτο εθνικό πάρκο στο οποίο είχε πάει μεθυσμένος το περασμένο Σάββατο και αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 500 δολαρίων.

Οι φύλακες του Yellowstone τον εντόπισαν τρεις ημέρες αργότερα να μην φοράει ζώνη στο αυτοκίνητο και ειδοποίησαν ότι έδειχνε μεθυσμένος, χωρίς να γνωρίζουν τα προηγούμενα περιστατικά.

Ο Reinke εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τράβηξε ένας επισκέπτης του πάρκου να ορμάει σε έναν βίσωνα σε αυτοκινητόδρομο μποτιλιαρισμένο με σταματημένα αυτοκίνητα και να κουνάει τα χέρια του. Το ζώο του επιτέθηκε αρκετές φορές αλλά ο 55χρονος δεν φάνηκε να έχει τραυματιστεί.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου προειδοποίησαν τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από τον βίσωνα, ο οποίος έχει στο παρελθόν τραυματίσει επισκέπτες που τον πλησίασαν.

Αφού το βίντεο έτυχε της προσοχής στο διαδίκτυο και οι φύλακες του πάρκου πληροφορήθηκαν για τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί στον Reinke, ένας βοηθός εισαγγελέα ζήτησε την ανάκληση της εγγύησης και στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.