Συνολικά 71 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του 24χρονου Τζέιμς Χολμς μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα κοντά στο Ντένβερ στο Κολοράντο, από τους οποίους 12 έχουν υποκύψει στα τραύματά τους.

Η τοπική αστυνομία διευκρίνισε ότι ο βασικός ύποπτος που είναι πλέον στη διάθεσή της, «δεν έχει ποινικό μητρώο, παρά μόνον μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα».

Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ ανέστειλαν ήδη επ’ ολίγον την προεκλογική εκστρατεία συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος.

«Πρέπει και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι να μάς δηλώσουν, ποιές θέσεις διαμορφώνουν, πλέον, στο θέμα της οπλοκατοχής», τούς κάλεσε πριν από λίγο ο δημοφιλής δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε την εντολή με ένα διάταγμά του να κυματίζουν για έξι ημέρες μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια, τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές, δηλαδή μέχρι και την 25η Ιουλίου, στη μνήμη των θυμάτων.