Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής τάξης στη Ρουμανία πραγματοποιήθηκε χθες έξω από την Πλατεία Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο συντριβάνι της πλατείας και ανήρτησαν πανό με τα συνθήματα «Οι ανόητοι άνθρωποι δεν θέλουν πια έξυπνους τύπους», «Το ίδιο σενάριο, άλλοι ηθοποιοί/Έχουμε μπουχτίσει να είμαστε θεατές» και «Μην εκτελείτε τη δημοκρατία».

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν επίσης για το έργο εξόρυξης χρυσού στη Ρόσια Μοντάνα και για την παραχώρηση εκμετάλλευσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Στην πλατεία Βικτόρια της ρουμανικής πρωτεύουσας πραγματοποίηθηκε άλλη διαδήλωση κατά της τωρινής ηγεσίας, την οποία στήριξε ο πρώην πρωθυπουργός Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας είπε ότι είναι φυσιολογικό να διαδηλώνουν οι πολίτες στους δρόμους και να ασκούν κριτική στους ηγέτες της Ένωσης Σοσιαλιστών – Φιλελεύθερων (USL) Βίκτορ Πόντα και Κριν Αντονέσκου τονίζοντας «κατόρθωσαν να δείξουν πως το Σύνταγμα μπορεί να ποδοπατηθεί»

Ο κ. Ουνγκουρεάνου έστειλε στους διαδηλωτές το μήνυμα ότι τους περιμένει και σήμερα, Πέμπτη, στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Φιλελεύθερο Κόμμα έχει αναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κυβερνητικού συνασπισμού.