Σε μια μεγάλη επιχείρηση καταστολής στην πόλη Λουντάρ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 18 άτομα που πιθανολογείται ότι είναι μέλη της Αλ Κάιντα

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τέσσερα μέλη της αλ-Κάιντα σκοτώθηκαν χθες, όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με μαχητές στην ορεινή κωμόπολη της επαρχίας Αμπιαν.

Η Αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια, όπου μαχητές της αλ-Κάιντα και ένοπλοι άνδρες που πιστεύεται ότι είναι οπαδοί του αυτονομιστικού Νότιου Κινήματος, κρύβονταν στην πόλη αυτή των περίπου 100.000 κατοίκων. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής κατασχέθηκαν επίσης εκτοξευτές RPG, τουφέκια, χειροβομβίδες και πυρομαχικά.

Καταδίωξε επίσης τραυματισμένους ύποπτους που μεταφέρονταν σε άλλες περιοχές από συναδέλφους τους μαχητές και οι οποίοι θα μπορούσαν να ζητήσουν να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της Άμπιαν και των γειτονικών επαρχιών της Σάμπουα και της Αλ Μπαίντα.

Το υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τα μέλη του Νότιου Κινήματος ότι υπηστηρίζουν τους μαχητές της Αλ Κάιντα, αναφέροντας σε ανακοίνωση του ότι μέλη του αυτονομιστικού κινήματος έχουν καταφύγει μαζί με τους μαχητές σε μερικά σπίτια στο Λούνταρ.