Σήμερα, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό προκειμένου να ολοκληρώσουν μέσα σε έναν χρόνο τον γύρο των άμεσων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεών τους, των οποίων ανακοινώθηκε η έναρξη για τον Σεπτέμβριο.

Όπως τονίζει στο ανακοινωθέν ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ: «Η Άγκελα Μέρκελ καλεί Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να διεξάγουν με απόλυτη σοβαρότητα τις ειρηνευτικές διαβουλεύσεις που θα ξεκινήσουν στις 2 Σεπτεμβρίου, με στόχο τον τερματισμό της σύρραξης στη Μέση Ανατολή και να τις ολοκληρώσουν μέσα στα χρονικά πλαίσια ενός έτους».

Η Μέρκελ εκτιμά πως κατά τη διάρκεια των προηγούμενων διαπραγματεύσεων έχουν συνεξετασθεί «πιθανές λύσεις σε άλυτα ακόμη ζητήματα» και πως πλέον πρόκειται «να αποδείξουν την ικανότητά τους για να επιτύχουν τον απαιτούμενο συμβιβασμό», τόνισε ο ίδιος.

Επιπλέον, η καγκελάριος χαιρετίζει επίσης την προσήλωση του αμερικανού ειδικού απεσταλμένου στη Μέση Ανατολή στις διαπραγματεύσεις και τον καλεί «να συνεχίσει ακάματα» σε αυτήν την οδό.