Όταν το διάσημο κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στο παγόβουνο πριν από περίπου 100 χρόνια, στις 15 Απριλίου του 1912, όχι μόνο έστειλε στο βυθό εκατοντάδες επιβάτες αλλά πήρε μαζί του στον πάτο της θάλασσας και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για το πως ήταν η ζωή στο πλοίο. Ή σχεδόν όλα…
Ο Ιρλανδός ιερέας Francis Browne ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ταξίδεψαν από το Southampton της Αγγλίας στο Cobh της Ιρλανδίας. Επιβιβάστηκε στο πλοίο στο παρθενικό του ταξίδι χάρη στο εισιτήριο που του έκανε δώρο ένας θείος του… και θα παρέμενε σε αυτό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού αν ανώτερος του κληρικός δεν του έδινε την εντολή να αποβιβαστεί στην Ιρλανδία. Πράγμα που έκανε… με αποτέλεσμα να γλιτώσει τελικά το ναυάγιο.
Στη διάρκεια του ταξιδιού του ο Francis Browne τράβηξε κάποιες φωτογραφίες από τη ζωή στο πλοίο. Όχι όμως την πολυτελή ζωή των ταξιδιωτών που βλέπει κανείς στην ταινία αλλά τη ζωή των απλών ανθρώπων που εργάζονταν σε αυτό.
Οι φωτογραφίες του Francis χάθηκαν μετά το θάνατο του το 1960 και τις ανακάλυψε τυχαία ένας άλλος ιερέας ονόματι Eddie O’Donnell, 25 χρόνια αργότερα.
Ο O’Donnell επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες από την καθημερινότητα στον Τιτανικό για τις ανάγκες βιβλίου με τον τίτλο Father Browne’s Titanic Album, με αφορμή τα 100 χρόνια από το ναυάγιο.
Γυναίκα προσπαθεί να πουλήσει ιρλανδική δαντέλα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο.
Αγόρι παίζει στο κατάστρωμα του πλοίου στις 12 Απριλίου του 1912.
Η αίθουσα όπου μπορούσε κανείς να γράψει και να διαβάσει με ηρεμία το βιβλίο του.
Η τραπεζαρία Α’ θέσης.
Δέματα και βαλίτσες φορτώνονται στον Τιτανικό.
Ο ιερέας Francis Browne που τράβηξε τις φωτογραφίες.