Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανακοίνωσε ότι περίπου εκατό παιδιά από την ιαπωνική επαρχία Τοχόκου, που επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011, θα συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με στόχο να τους ξαναδοθεί η ελπίδα για τη ζωή.

Αυτό το πρόγραμμα, με τίτλο «Τοχόκου-Παρίσι-Αναγέννηση», θα έχει διάρκεια δυόμισι χρόνια, θα προσφέρει εκπαίδευση στους νέους και επιθυμεί να τους προσφέρει ξανά την ελπίδα, την ενέργεια να ασχοληθούν με το μέλλον τους, να τους επιτρέψει να αποκτήσουν τις ικανότητες για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτής της επαρχίας, όπως εξήγησε η Μπάρμπαρα Ίσινγκερ, διευθύντρια εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ και του ιαπωνικού υπουργείου Παιδείας, οι νεαροί Γιαπωνέζοι, 13 με 17 ετών, θα επισκεφθούν το Παρίσι το χειμώνα 2012-2013 όπου θα συνεργαστούν με νεαρούς Γάλλους, οι οποίοι στη συνέχεια θα επισκεφθούν την επαρχία Τοχόκου.

Διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο σενεγαλέζος τραγουδιστής Γιούσου Ν’ Ντουρ και ο αμερικανός πρώην παίκτης του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν, θα προσφέρουν κάποια μαθήματα στο Τοχόκου.