Η αστυνομία επενέβη νωρίς σήμερα το πρωί για να διαλύσει καταυλισμούς που είχαν στήσει οι «Αγανακτισμένοι» στις δύο σημαντικότερες πόλεις του Καναδά.

Ήταν ακόμα σκοτάδι όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο Πάρκο της Ομοσπονδίας στην Οτάβα, τις πρώτες πρωινές ώρες, και απαίτησαν από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν.

Τουλάχιστον οκτώ άτομα συνελήφθησαν, ενώ η τοπική αστυνομία διέλυσε τον πρόχειρο καταυλισμό που είχε στηθεί σε χώρο που ανήκει στην Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση από την Δευτέρα απαιτώντας από τους διαδηλωτές να διαλύσουν τον καταυλισμό και να εγκαταλείψουν το πάρκο.

Στο μεταξύ, η αστυνομία στο Τορόντο κινήθηκε για να διαλύσει έναν άλλο καταυλισμό του κινήματος διαμαρτυρίας, λίγες μόνο ώρες αφότου η ιστοσελίδα διαμαρτυρίας της Οτάβας «κατέβηκε».

Διαδηλωτές φώναζαν «το πάρκο μας, το πάρκο μας» όταν οι αστυνομικοί με τρεις κλούβες περικύκλωσαν το τετράγωνο γύρω από το πάρκο νεκρώνοντας το κέντρο του Τορόντο.

Προτού η αστυνομία προβεί σε συλλήψεις προειδοποίησε από τα μεγάφωνα τους αγανακτισμένους να διαλυθούν ειρηνικά.

Διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίον αστυνομικών, καθώς οι ένστολοι καταμετρούσαν και σημείωναν τις σκηνές. Ο καταυλισμός διαλύθηκε χωρίς να αναφερθούν περαιτέρω επεισόδια.