Δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής η ημερομηνία συνέχισης των συνομιλιών Σερβίας-Κοσόβου, ωστόσο ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Σχολιάζοντας την πρόταση του διαμεσολαβητή της ΕΕ στον διάλογο των δύο πλευρών Ρόμπερτ Κούπερ, οι συνομιλίες να συνεχιστούν στις 18 Νοεμβρίου, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Εξπρές» της Πρίστινας, ο κ. Στεφάνοβιτς είπε ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει οριστεί και ότι αναμένει την τελική συμφωνία.

«Αρκετά ενδεχόμενα εξετάζονται, θα συμφωνήσουμε και στη συνέχεια θα προβούμε σε ανακοινώσεις», διευκρίνισε ο κ. Στεφάνοβιτς.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου, σήμερα, θα συζητήσει, μέσω βιντεοσύνδεσης, με τον διαμεσολαβητή της ΕΕ Ρόμπερτ Κούπερ για τις πιθανές λύσεις στο ζήτημα των διαβάσεων στο βόρειο Κόσοβο.

Στις 18 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει και η Επιτροπή για το Κόσοβο της σερβικής βουλής, τα μέλη της οποίας θα εξετάσουν τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.

Ο κ. Στεφάνοβιτς ανήγγειλε, ταυτόχρονα ότι αύριο θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι συνάντηση με τους επικεφαλής των δήμων του βορείου Κοσόβου.