Ο διαμεσολαβητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, Ρόμπερτ Κούπερ πρότεινε οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών να συνεχιστούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Την πρόταση αποδέχθηκε η αντιπροσωπεία του Κοσόβου, αλλά η θέση του Σερβίας δεν είναι ακόμη γνωστή, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας της Πρίστινας «Εξπρές».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση για συνέχιση του διαλόγου.

Στο δημοσίευμα διατυπώνεται η εκτίμηση ότι μερικές εβδομάδες μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, ο Βρετανός διπλωμάτης κατόρθωσε να πείσει τις δύο πλευρές για από κοινού διαχείριση των συνόρων.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν το θέμα αυτό θα εξεταστεί στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων ή θα συζητηθούν τα ζητήματα που εκκρεμούν από τον προηγούμενο γύρο του διαλόγου, όπως η περιφερειακή συνεργασία, οι τηλεπικοινωνίες και η ηλεκτροδότηση.