Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στις συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και λιποτάκτες του στρατού στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, ένας στρατιώτης και ένας αξιωματικός των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι, που πιστεύεται ότι είναι λιποτάκτες, τους πυροβόλησαν σε ενέδρα που τους είχαν στήσει. Ένας άμαχος σκοτώθηκε επίσης στην ανταλλαγή πυροβολισμών.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν παράλληλα στην επαρχία Χομς στην κεντρική Συρία από ένοπλες ομάδες που πιστεύεται ότι ανήκουν στις τάξεις των φιλοκυβερνητικών, μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά για να διαλύσουν αντικυβερνητική διαδήλωση.

Παράλληλα η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας.

«Έχουμε πολλά ερωτήματα μετά την απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη και το δράμα που ακολούθησε» δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του δε θα επιτρέψει να συμβεί το ίδιο στη Συρία.