Σε συμφωνία με τις συριακές αρχές κατέληξε η επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου που έχει επιφορτιστεί με την επίτευξη μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της βίας στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Μουράντ Μεντελσί, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου είχε συνομιλίες με Σύρους αξιωματούχους στο Κατάρ την Κυριακή, οι οποίες αποσκοπούν στην επίτευξη συμφωνίας για τον τρόπο με τον οποίο θα τερματιστεί η αιματοχυσία στη Συρία, όπου οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Παράλληλα και άραβας διπλωμάτης δήλωσε από το Κάιρο ότι η Συρία θα απαντήσει σήμερα στην πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου που έχει στόχο τον τερματισμό της βίας στη χώρα.

«Υπήρξε συμφωνία για μικροαλλαγές, αλλά η αραβική αντιπροσωπεία ζήτησε μια οριστική απάντηση σήμερα όσον αφορά την πρότασή της» πρόσθεσε ο διπλωμάτης σήμερα, παραμονή της συνόδου των αράβων υπουργών Εξωτερικών για την κατάσταση στη Συρία.

Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ είχε δηλώσει χθες ότι γίνονται τροποποιήσεις στην πρόταση αυτή, με την οποία καλείται ο πρόεδρος Άσαντ να σταματήσει τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών και να ξεκινήσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση, διευκρίνισε ο άραβας διπλωμάτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συρία θα ενημερώσει το Κατάρ, που είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Αραβικού Συνδέσμου που συναντήθηκε με τον Μουάλεμ την Κυριακή στη Ντόχα, για την απάντησή της.