Για το πώς ο ίδιος και άλλα παιδιά της ηλικίας του οδηγήθηκαν από τους μαχητές του ISIS να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας μίλησε ο 15χρονος Mahmoud Ahmed.

Το αγόρι είχε συλληφθεί και εξουδετερωθεί από άνδρες των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο, σε στάδιο της πόλης Κιρκούκ του Ιράκ, τον Αύγουστο.

Λίγο νωρίτερα είχαν σημειωθεί δύο άλλες επιθέσεις αυτοκτονίας σε τεμένη της πόλης.8carvahg

Μετά τη σύλληψή του κρατείται και περιμένει να δικαστεί αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία.

Όπως ομολόγησε, σύμφωνα με τη Daily Mail, μικρά παιδιά ηλικίας ακόμα και εννέα ετών εκπαιδεύονταν για να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας.

«Μας μάθαιναν πώς να χρησιμοποιούμε Καλάσνικοφ και οπλοπολυβόλο, μετά μας μετέφεραν στην Hawija» είπε το αγόρι στο Sky News.

«Ήταν τέσσερις μεγαλύτεροι άνδρες που μας δίδασκαν για τον παράδεισο και άλλα τέτοια. Όλο το 24ωρο μας έλεγαν γι’ αυτά. Ήμαστε εξήντα παιδιά, όλοι γεννημένοι από το 2002 και μετά. Μας τρόμαζαν και μας έδειχναν βίντεο με αποκεφαλισμούς» αφηγήθηκε.

Την ημέρα που επρόκειτο να γίνει και ο ίδιος βομβιστής αυτοκτονίας, είχε δεύτερες σκέψεις.

«Όταν έφτασα στον στόχο ήξερα πως ήταν λάθος. Όταν είδα τα μικρά παιδιά ήξερα αμέσως πως ήταν λάθος. Επέστρεψα (στον υπεύθυνό μου) αλλά εκείνος μου είπε να πάω αμέσως πίσω. Του είπα όχι κι εκείνος μου είπε πως αυτό ήταν εντολή από τον Abu Islam (διοικητή του ISIS). Τότε επέστρεψα στο στάδιο και με πιάσανε» καταλήγει.

Όταν συνελήφθη, ο Ahmed φορούσε μπλούζα από τη στολή της Μπαρτσελόνα με το όνομα του Μέσι στην πλάτη. Τότε, μετά τη σύλληψή του, είχε πει πως είχε πέσει θύμα απαγωγής και είχε υποχρεωθεί να φορέσει το γιλέκο με τα εκρηκτικά.

qv91q9bn