Η οδοντοστοιχία που βρέθηκε ανάμεσα σε απανθρακωμένα υπολείμματα στο νησί Nuku Hiva στη γαλλική Πολυνησία ανήκει στο γερμανό ταξιδιώτη Stefan Rami, που αγνοείται από τότε που επισκέφτηκε το νησί.

Όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα σήμερα, ο λιποτάκτης Henri Haiti σκότωσε, διαμέλισε και στη συνέχεια έφαγε τον άτυχο ταξιδιώτη.

Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει χαρακτηριστικά: «Οι αρχές υποψιάζονται ότι ο κυνηγός διαμέλισε το θύμα, έφαγε κομμάτια του και έκαψε τα υπολείμματα μαζί με άλλα πτώματα ζώων. Θεωρείται κανίβαλος».


Ο Stefan Rami και η Heike Dorsch σε μία από τις ειδυλλιακές τοποθεσίες που είχα επισκεφτεί πριν την τραγωδία

Ο τοπικός εισαγγελέας, Jose Thorel, δήλωσε αναφορικά με τα ευρήματα: «Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα υπολείμματα που βρήκαμε στη φωτιά ανήκουν στον Stefan Ramin».

Τα αποτελέσματα από τα τεστ DNA θα καθυστερήσουν μερικές εβδομάδες, αλλά σύμφωνα με τον οδοντιατρικό φάκελο του θύματος που εστάλη από τη Γερμανία, η οδοντοστοιχία φαίνεται να ταιριάζει με εκείνη του αγνοούμενου Stefan.


Οι αρχές αναζητούν τον Henri Haiti ως ύποπτο για τη δολοφονία

Καμένα φύλλα, στάχτες, ρούχα, δόντια και θραύσματα οστών βρέθηκαν σε ακτίνα 10 μέτρων από το σημείο.

Ο άτυχος 40χρονος από την πόλη Haselau ταξίδευε με την φίλη του, την 37χρονη Heike Dorsch και έφτασαν στο συγκεκριμένο νησί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Αποφάσισε να πάει να δει πώς είναι το κυνήγι κατσίκας με τον Haiti, έναν οδηγό καταχωρημένο στις αρχές του νησιού… αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι ο Haiti επέστρεψε στο σκάφος για να προσπαθήσει να πείσει και την Dorsch να πάει στη ζούγκλα μαζί του, λέγοντάς της πώς είχε συμβεί κάποιο ατύχημα, αλλά της φάνηκε ύποπτη η στάση του και δεν πήγε μαζί του.

Τελικά, της επιτέθηκε, τη βίασε και την έδεσε σε ένα δέντρο.

Το ζευγάρι είχε αγοράσει ένα καταμαράν από το Baju της Τουρκίας και σχεδίαζε να περάσει τα επόμενα δύο χρόνια ταξιδεύοντας στα νησάκια του νότιου Ειρηνικού.