«Αυτή είναι μια νίκη για τη νεολαία, πρώτα και πάνω απ’ όλα. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε την πλήρη ελευθερία μας και την πλήρη αξιοπρέπεια μας. Η επανάσταση της νεολαίας μας διεκδικεί τα πλήρη δικαιώματά μας», είπε η 32χρονη Ταουακούλ Κάρμαν στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετά τη βράβευσή της με το Νόμπελ Ειρήνης.

«Δεν θα επιτρέψουμε η επανάστασή μας να μείνει ανολοκλήρωτη. Θέλουμε μια δημοκρατική, σύγχρονη Υεμένη. Αυτό είναι που η νεολαία, οι μάρτυρες και οι τραυματίες διεκδικούν. Θα συνεχίσουμε το ειρηνικό μας κίνημα» είπε από την Πλατεία της Αλλαγής, επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

«Ολόκληρος ο λαός της Υεμένης και ο αραβικός λαός είναι ασφαλώς χαρούμενοι για αυτή τη νίκη» πρόσθεσε. «Θα υποστηρίξει σθεναρά την προσπάθειά μας να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε.

Χαρακτήρισε επίσης τη βράβευσή της «τιμή για όλους τους Άραβες, τους μουσουλμάνους και τις γυναίκες», «Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους τους αγωνιστές της Αραβικής Άνοιξης» πρόσθεσε/

Η Κάρμαν, γεννημένη στην πόλη Τάιζ της νότιας Υεμένης την 7η Φεβρουαρίου 1979, έχει συλληφθεί πολλές φορές για τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις. Τον Ιανουάριο, είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε διαδηλώσεις στην Υεμένη.