Ανένδοτος εμφανίζεται ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι παρά τις εκκλήσεις εντός και εκτός Λιβύης να αποχωρήσει. «Νίκη ή θάνατος» ήταν το μήνυμα που έστειλε στο λιβυκό λαό τονίζοντας πως η αποχώρησή του από το αρχηγείο του στην Τρίπολη ήταν «κίνηση τακτικής» την οποία αποφάσισε μετά την ισοπέδωση της πρωτεύουσας που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.

Η δήλωση του Συνταγματάρχη μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ -Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι.

Να μετατρέψει τη Λιβύη σε ηφαίστειο γεμάτο λάβα ορκίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- πιστός στον Καντάφι- και δήλωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια στις επιθέσεις που δέχεται.

Τα ξημερώματα δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι εκτόξευσαν πυραύλους και κατά της πόλης Ατζελάτ, που βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, από τις δυνάμεις του Καντάφι υπολογίζεται πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχασαν τη ζωή τους 400 άνθρωποι και τουλάχιστον 2.000 τραυματίστηκαν στην Τρίπολη.

Οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στο αρχηγείο του Λίβυου ηγέτη στην περιοχή Μπαμπ αλ-Αζιζίγια, στην προσπάθεια τους να τον αποκλείσουν από την εξουσία. Ανταποκριτές του Reuters δήλωσαν πως λίγο πριν νυχτώσει είδαν φωτιές να μαίνονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δεκάδες πύραυλοι πυρπόλησαν την Τρίπολη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε απερίφραστα ότι οι ηγέτες των επαναστατών δεν πρόκειται να ζήσουν ειρηνικά στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Δείτε το βίντεο με τους πανηγυρισμούς των αντικαθεστωτικών μέσα από το αρχηγείο του Καντάφι