Σήμερα το απόγευμα οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη πήραν τον έλεγχο ενός στρατοπέδου που βρίσκεται στην είσοδο της Τρίπολης, στο «27ο χιλιόμετρο», από το οποίο προμηθεύτηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκατοντάδες αντικαθεστωτικοί εισήλθαν σε αυτήν τη στρατιωτική βάση, η οποία βρίσκεται δυτικά κοντά στην είσοδο της Τρίπολης, στην οδική αρτηρία της Ζαουίγια. Το στρατόπεδο αυτό αποτελούσε το πιο σημαντικό εμπόδιο στην προέλαση των εξεγερμένων προς την Τρίπολη.

Στη συγκεκριμένη στρατιωτική βάση, που περιβάλλεται σαν οχυρό από έναν χοντρό τοίχο ύψους 20 μέτρων, βρίσκονται όπλα, εκτοξευτήρες ρουκετών Grad, διάφορα είδη οχημάτων και πολλά κιβώτια με πυρομαχικά.

Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου όταν εισήλθε στο στρατόπεδο, μετά τη σφοδρή επίθεση των εξεγερμένων, οχήματα είχαν τυλιχθεί στις φλόγες και μέσα σε αυτά υπήρχαν απανθρακωμένα πτώματα.

Από τις μάχες τραυματίστηκαν πολλοί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να κάνει έναν απολογισμό των θυμάτων. Εκατοντάδες οχήματα αντικαθεστωτικών καταφτάνουν εκεί σήμερα το απόγευμα.