Μια απίθανη ανακάλυψη έγινε σε έναν ξενώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο από εργάτες που είχε καλέσει ο ιδιοκτήτης του για να ανακαινίσουν το κτίριο, καθώς και το διπλανό, το οποίο είχε αγοράσει για να επεκτείνει την επιχείρησή του.

Ο ιδιοκτήτης του Hotel Scott Carlucci έμεινε έκπληκτος, όταν οι εργάτες του παρέδωσαν τις μαυρισμένες σελίδες, υπολείμματα πιθανότατα ενός βιβλίου (ή που θα γινόταν βιβλίο) που γράφτηκε από έναν συγγραφέα στα τέλη του 1800. Οι σελίδες, οι οποίες ανακαλύφθηκαν στην καμινάδα με έναν περίεργο τρόπο, φαίνεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, να αποτελούν μικρές βιογραφίες επιφανών ανθρώπων που ζούσαν στην περιοχή στα τέλη του 19ου αιώνα.

xeirografia2

Μιλώντας για το εύρημα των περίπου 120 ετών, ο ιδιοκτήτης σημείωσε: «Επεκτείνουμε τον ξενώνα αυτή την περίοδο και αγοράσαμε το διπλανό κτίριο ώστε να μπορούμε να έχουμε περισσότερο χώρο. Οι εργάτες γκρέμιζαν το διπλανό τζάκι ώστε να ανοίξει ο τοίχος και να μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα πόρτα, και τότε βρήκαν τις σελίδες με τα χειρόγραφα μέσα στην καμινάδα. Είναι αδύνατο να πούμε εάν πετάχτηκαν στη φωτιά για να καούν και με κάποιο περίεργο τρόπο κόλλησαν εκεί ή ίσως τοποθετήθηκαν εκεί για να φυλαχθούν με ασφάλεια. Είναι πολύ δύσκολο επίσης να διαβαστούν λόγω της γραφής και πολλές από τις σελίδες είναι μαυρισμένες από τον καπνό».

xeirografia3

Θεωρείται ότι οι σελίδες είναι γραμμένες λίγο μετά το 1898 επειδή ο συγγραφέας αναφέρεται σε κάποιον κύριο Ross, ο οποίος «πρόσφατα εξελέγη στο συμβούλιο της πόλης το 1898».

xeirografia4

Ο ιδιοκτήτης είπε επίσης: «Ξέρω ότι το σπίτι χτίστηκε το 1889 και δεν μετατράπηκε σε ξενώνα παρά μόνο πολύ-πολύ αργότερα, στη δεκαετία του 1960. Δεν έχω καμία ιδέα γιατί ο συγγραφέας έγραφε για αυτόν τον σύμβουλο αλλά ίσως έκανε έρευνα για κάποιο βιβλίο. Θα ήταν υπέροχο να μάθουμε αν υπήρχε κάποιος διάσημος συγγραφέας που ζούσε εδώ και θα χαιρόμασταν αν κάποιος είχε και μας έδινε κάποια πληροφορία».

xeirografia5