Ο δημοκρατικός πολιτικός από το New Jersey, Louis Magazzu, αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή έγινε γνωστό ότι έστειλε με email γυμνές του φωτογραφίες σε μια γυναίκα, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε άλμπουμ φωτογραφιών ιστοσελίδας ακτιβιστών.

Ο 53χρονος έπεσε στην παγίδα μιας γυναίκας με την οποία συνομιλούσε πολλά χρόνια και η οποία, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δούλευε για πολιτικό του αντίπαλο, και τώρα δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της.

Στις φωτογραφίες φαίνεται εντελώς γυμνός, αν ποζάρει μπροστά από έναν καθρέπτη.

Ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του και τόνισε ότι του την «είχαν στημένη».

Ο Magazzu έχει χωρίσει από τη γυναίκα του εδώ και δύο χρόνια.

Ο άνθρωπος που «ανέβασε» τις φωτογραφίες στο site, ονομάζεται Carl B. Johnson και είναι από το Millville. Δήλωσε πολύ χαρούμενος για την παραίτηση του Magazzu και πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο να τις «κατεβάσει».

«Έπρεπε να έχει φύγει από την πολιτική ζωή εδώ και καιρό και για πολλούς λόγους. Οι τακτικές που ακολουθούσε ήταν βλαπτικές για την πολιτική διαδικασία. Λυπάμαι που έπρεπε να γίνει έτσι» πρόσθεσε.

Ο κ. Johnson είπε ότι άνοιξε το website πριν από τρία χρόνια ύστερα από μια διαμάχη που είχε με τον Magazzu σχετικά με κάποιους φόρους ιδιοκτησίας.

Αποφάσισε να δημοσιεύσει τις γυμνές φωτογραφίες επειδή ο Magazzu είχε ακυρώσει το επίδομα πρόνοιας που έπαιρνε εκείνο το διάστημα.

Ο δικηγόρος του Magazzu, Rocco Cipparone, λέει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Johnson να έχει παραβιάσει άρθρα του ποινικού και αστικού κώδικα για την ιδιωτική ζωή προχωρώντας στη δημοσίευση των φωτογραφιών και στέλνοντάς τες σε τοπικές εφημερίδες.