Η κινεζική κυβέρνηση διαψεύδει τις φήμες περί απόκρυψης στοιχείων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αξιωματούχος στο υπουργείο Σιδηροδρόμων δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι Αρχές δεν αποπειράθηκαν να αποκρύψουν στοιχεία, θάβοντας βαγόνια που υπέστησαν ζημιές. Αντίθετα, δήλωσε ότι μόνο μερικά συντρίμμια από ορισμένα βαγόνια ετάφησαν στο σημείο του δυστυχήματος, με σκοπό να διευκολυνθεί ο καθαρισμός του χώρου και να επιταχυνθούν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Ένα κινεζικό ινστιτούτο έρευνας και ανάπτυξης στο πεδίο των σιδηροδρομικών μεταφορών ήδη ανέλαβε την ευθύνη για το δυστύχημα, το οποίο αποδόθηκε σε έναν ελαττωματικό φωτεινό σηματοδότη.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εντεινόμενη δυσαρέσκεια από μέρους των πολιτών για τους χειρισμούς της όσον αφορά τις επιχειρήσεις διάσωσης και για την προσπάθειά της να φιμώσει τον Τύπο μετά το δυστύχημα. Οι εφημερίδες ήδη έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή των γεγονότων και θεωρίες συνομωσίες εξαπλώνονται σε κινεζικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.