Η Βρετανία σήμερα εξέφρασε αντίθετη γνώμη απο αυτήν του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επισκέπτεται το Λονδίνο, εκτιμώντας ότι η συμφωνία συμφιλίωσης των δύο μέχρι τώρα αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων μπορεί να είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

«Ελπίζουμε ότι η παλαιστινιακή συμφιλίωση θα είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Ηρθε η στιγμή για να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και όχι να αγνοηθεί. Αυτό θα είναι το κύριο μήνυμα του κ. Καμερον προς τον κ. Νετανιάχου κατά τη συνάντησή τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Βεβαίως και θα κρίνουμε κάθε παλαιστινιακή κυβέρνηση για τις πράξεις της. Επιθυμούμε όπως η παλαιστινιακή κυβέρνηση καταγγείλει τη βία και δεσμευτεί σε μια εποικοδομητική ειρηνευτική διαδικασία», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο Μπ. Νετανιάχου κατάγγειλε τη συμφωνία συμφιλίωσης Φάταχ και Χαμάς και τόνισε ότι συνιστά ένα χτύπημα για την ειρήνη και μια μεγάλη νίκη για την τρομοκρατία.