Σε ένα… κυνήγι στο μαγικό κόσμο των ελληνικών παροιμιών, αλλά και στην αναζήτηση ισπανικών και πορτογαλικών λέξεων ελληνικής προέλευσης καλούνται να συμμετέχουν, για ένα μήνα ακόμα, οι Έλληνες μαθητές της κεντρικής και λατινικής Αμερικής. Το έπαθλο θα είναι συνολικά τέσσερα ταξίδια στην Αθήνα, για δύο νικητές και τους συνοδούς τους.

Πρόκειται για δύο πρωτότυπους διαγωνισμούς του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, με στόχο τη διαφύλαξη και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Διαγωνιζόμενοι μπορεί να είναι νέοι ελληνικής καταγωγής, από 10 έως 18 χρόνων, που ζουν στην κεντρική και λατινική Αμερική με τις δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Μαΐου.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στην καταγραφή ελληνικών παροιμιών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ηχογραφήσουν σε CD ή DVD τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό ελληνικών παροιμιών. Το κατώτερο όριο συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι δέκα παροιμίες. Τις παροιμίες μπορούν να απαγγείλλουν στα ελληνικά τόσο οι ίδιοι οι μαθητές ή οι γονείς τους, θείοι, παππούδες τους κ.α. Ο νικητής θα λάβει δίπλωμα και δύο εισιτήρια μετ΄ επιστροφής στην Aθήνα, με έξι διανυκτερεύσεις, για τον ίδιο και το συγγενή του.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στην καταγραφή λέξεων ελληνικής προέλευσης στην ισπανική και πορτογαλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει, με τη συμπαράσταση του δασκάλου τους, να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες λέξεις μπορούν. Θα επιβραβευθεί η μεγαλύτερη κατάσταση με ένα δίπλωμα και δύο εισιτήρια μετ΄ επιστροφής στην Aθήνα, με έξι διανυκτερεύσεις, για το νικητή και το δάσκαλο του, ο οποίος δεν πρέπει να είναι Έλληνας.