Ο Charlie Wittmack είναι ένας 36χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου από την Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει σπουδάσει νομική, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο δύο ετών.

Όλα φαίνονται φυσιολογικά στη ζωή του, όμως δεν είναι και τόσο. Ο Wittmack έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες ένα τρίαθλο τεράστιας απόστασης και διάρκειας 11 μηνών. Αν καταφέρει να το ολοκληρώσει τότε θα μιλάμε για το πιο ακραίο σωματικό επίτευγμα που έχει αποπειραθεί ποτέ άνθρωπος.

Το ταξίδι του Wittmack ξεκίνησε τη 1η Ιουλίου από το Λονδίνο και περιλαμβάνει κολύμπι 275μιλίων στο Τάμεση και στο αγγλικό κανάλι. Μετά θα ακολουθήσει μία διαδρομή 9000 μιλίων με το ποδήλατό του από τη Γαλλία στη Καλκούτα και τέλος θα τρέξει μία απόσταση 950 μιλίων από από την παραλία στο Κόλπο της Βεγγάλης μέχρι την κορυφή του Έβερεστ. Συνολικά θα διανύσει απόσταση 12000 μιλίων.

Αν όλα πάνε καλά θα είναι στους πρόποδες του Έβερεστ στις 25 Μαΐου του 2011. Το πιο δύσκολο κομμάτι για τον ίδιο είναι ότι θα πρέπει να περάσει μέσα από περιοχές με πολιτική αστάθεια…

Βέβαια η δοκιμασία έχει και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Όταν ο Wittmack φτάσει στο Κατμαντού, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο που εργάζεται και μιας ομάδας γιατρών και φοιτητών, θα παράσχουν στην τοπική κοινότητα ενημέρωση σχετικά με την ασφαλή αναπαραγωγική ηλικία, το ασφαλές σεξ, προγεννητική φροντίδα, τα θέματα υγείας της μητέρας και τις ασφαλείς πρακτικές γέννας.