Αρχίζει σήμερα στο Μιλάνο ερήμην του Σίλβιο Μπερλουσκόνι η δίκη για την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ» που θεωρείται η πιο επικίνδυνη για τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης που κατηγορείται ότι πλήρωσε μια ανήλικη για να κάνουν σεξ.

Η πολυαναμενόμενη ακροαματική διαδικασία, ύστερα από μήνες αποκαλύψεων για τις ξέφρενες νύχτες του Καβαλιέρε στις επαύλεις του, μπορεί να αναβληθεί για τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του.

Ούτε ο Καβαλιέρε, ούτε οι δύο βασικοί δικηγόροι του, που βρίσκονται στη Ρώμη για τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, ούτε το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου, θα μεταβούν στο Μιλάνο.

Η έκπληξη ωστόσο μπορεί να είναι μια ενδεχόμενη κατάθεση αγωγής για αστική ευθύνη, που προβλέπει αποζημίωση, σε περίπτωση καταδίκης του ιταλού πρωθυπουργού, στην υπόθεση της Ρούμπι, κάτι που ο δικηγόρος της δεν έχει αποκλείσει.

Το αδίκημα της πληρωμής για σεξ ενώ η Ρούμπι ήταν ανήλικη επιφέρει φυλάκιση από έξι μήνες έως τρία χρόνια. Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας γιατί άσκησε πιέσεις στην ιταλική αστυνομία να απελευθερώσει τη Ρούμπι μετά τη σύλληψή της για κλοπή στα τέλη Μαΐου, κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 12 ετών.

Ο Καβαλιέρε είπε ότι παρενέβη γιατί νόμιζε ότι ήταν η ανιψιά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ αλλά η εισαγγελία δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός το έκανε σκόπιμα για να εμποδίσει τη Ρούμπι να προβεί σε δηλώσεις.