Εγκαταλείπουν την πόλη Ρας Λάνουφ οι κάτοικοί της καθώς δυνάμεις προσκείμενες στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι προελαύνουν ανατολικά της πόλης Μπιν Ζαουάντ, την οποία ανακατέλαβαν, με κατεύθυνση την πλούσια σε πετρελαϊκές υποδομές πόλη Ρας Λάνουφ, που απέχει 60 χλμ.

Οι κάτοικοι της Ρας Λάνουφ, όπου έχουν καταφύγει οι πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από τη γειτονική πόλη Μπεν Ζαουάντ, άρχισαν να εγκαταλείπουν την κατεχόμενη από τους αντικαθεστωτικούς πόλη φοβούμενοι επιθέσεις των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι, μεταδίδουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας, οι δημοσιογράφοι είδαν δεκάδες οχήματα στην έξοδο της πόλης να φεύγουν προς την κατεύθυνση της Μπρέγκα, η οποία ελέγχεται από τους εξεγερμένους από την περασμένη εβδομάδα.

«Έχουμε ακούσει πως συλλαμβάνουν και απαγάγουν ανθρώπους και πρέπει να φύγουμε τώρα αμέσως», τόνισε ένας πατέρας, με τα δύο παιδιά του να βρίσκονται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο μόνο οδόφραγμα ελέγχου της πόλης, που έχουν στήσει οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις από την Παρασκευή, βρίσκονται μόλις 15 στρατιώτες με δύο αντιαρματικά πολυβόλα.

Το μοναδικό ξενοδοχείο της πόλης, στο οποίο κατέλυαν αποκλειστικώς οι δημοσιογράφοι, εκκενώθηκε τα ξημερώματα με τους εργαζόμενους να κτυπούν τις πόρτες, φωνάζοντας «πρέπει να φύγετε, επειγόντως».

Άλλοι κάτοικοι της πόλης, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις, πασχίζουν να διαφύγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτή του Μπεν Ζαουάντ, που ανακατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι.