Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σήμερα στα περίχωρα της Μανάμα στις κηδείες δύο σιιτών που σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας του Μπαχρέιν για να διαλύσουν αντικυβερνητική καθιστική διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα.

Ακολουθώντας δύο οχήματα που μετέφεραν τις σορούς του Αλι Χόντερ, 53 ετών και του Μαχμούμπ Μέκι, 23 ετών, καλυμμένων με τη σημαία της χώρας , η πομπή χιλιάδων ανθρώπων κατευθύνθηκε προς το σιιτικό χωριό Σίτρα, ενώ το πλήθος φώναζε «Ούτε σιίτες , ούτε σουνίτες, εθνική ενότητα» και «σουνίτες και σιίτες είναι αδελφοί».

Άλλοι φώναζαν «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» και «οι δυνάμεις καταστολής δέχονται τα προνόμια και ο λαός δέχεται τις σφαίρες».

Οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιδρομή χθες τα ξημερώματα εναντίον διαδηλωτών στην πλατεία του Μαργαριταριού στο κέντρο της Μανάμα ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Συνολικά, πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του μεγαλύτερου κινήματος της σιιτικής αντιπολίτευσης, σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες ακόμη ενός σιίτη στο χωριό Σίτρα και ενός τετάρτου σε άλλο σιιτικό χωριό.

Ελικόπτερο του υπουργείου Εσωτερικών πετάει επάνω από το χωριό Σίτρα, ενώ δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

Οι διαδηλωτές στο Μπαχρέιν ζητούν συνταγματική μοναρχία και εκλεγμένη κυβέρνηση.