Σε πρόσφατα ηχητικά αρχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο Τσαρλς Μάνσον, ο ηγέτης της διαβόητης «Οικογένειας Μάνσον», παραδέχεται τη συμμετοχή του σε επιπλέον φόνους που διαπράχθηκαν πριν από τη σύσταση της επικίνδυνης αίρεσης.

Η ηχογράφηση, που περιλαμβάνεται σε ένα teaser από την καινούργια τριπλή σειρά ντοκιμαντέρ «Making Manson» της πλατφόρμας Peacock, δείχνει τον Μάνσον να λέει: «Υπάρχει ένα ολόκληρο κομμάτι της ζωής μου που κανείς δεν γνωρίζει».

Ο Μάνσον, σε τηλεφωνική συνομιλία μέσα από τη φυλακή, είπε: «Έζησα για λίγο στο Μεξικό. Πήγα στο Ακαπούλκο, έκλεψα κάποια αυτοκίνητα. Είχα εμπλοκή σε πράγματα που ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου, φίλε. Είχα συμμετοχή σε κάποιους φόνους. Άφησα το Magnum στην πόλη του Μεξικού και κάποιους νεκρούς στην παραλία».

Τσαρλς Μάνσον

Η σειρά ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με την Peacock, ερευνά 20 χρόνια ηχογραφημένων συνομιλιών, οι οποίες δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, όπου ο Μάνσον μιλά για τα εγκλήματά του, την παιδική του ηλικία και την «Οικογένεια», την αίρεση που ίδρυσε από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τις αρχές του 1970. Ο ηγέτης της αίρεσης δεν διέπραξε τους φόνους ο ίδιος, αλλά έπεισε τους ακολούθους του να το κάνουν. Η ομάδα του σκότωσε τουλάχιστον επτά άτομα στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Ο Μάνσον και οι ακόλουθοί του συνελήφθησαν το 1969. Στη δίκη του το 1970, παρουσίασε τον εαυτό του ως μια δαιμονική οντότητα, εμφανιζόμενος με μια ναζιστική σβάστικα χαραγμένη στο μέτωπό του.

Όπως αναφέρει ο Guardian, σε μια ακρόαση για αναστολή ποινής το 2012, η οποία απορρίφθηκε, είχε πει σε έναν από τους ψυχολόγους της φυλακής: «Είμαι ξεχωριστός. Δεν είμαι σαν τους άλλους κρατούμενους. Πέρασα όλη μου τη ζωή στη φυλακή. Έχω βάλει πέντε άτομα στον τάφο. Είμαι πολύ επικίνδυνος άνθρωπος».

Τσαρλς Μάνσον

Ο Μάνσον, ο οποίος πέθανε από φυσικά αίτια τον Νοέμβριο του 2017, πέρασε περισσότερα από 40 χρόνια στις φυλακές του Κόρκοραν, στην Καλιφόρνια, για φόνο πρώτου βαθμού και συνωμοσία για διάπραξη φόνου, σχετικά με τους θανάτους επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, η έγκυος σύζυγος του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, ο Μάνσον παραβίασε δεκάδες κανόνες κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του στο κρατητήριο του Κόρκοραν, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων, επανειλημμένης κατοχής όπλων και απειλών προς το προσωπικό. Οι υπάλληλοι ανέφεραν ότι έχει φτύσει φρουρούς στο πρόσωπο, προκαλούσε συμπλοκές, προσπαθούσε να πλημμυρίσει το κελί του και να βάλει φωτιά στο στρώμα του.

Τσαρλς Μάνσον

H ιστορία του Charles Μάνσον και το «Helter Skelter»

Ο Τσαρλς Μάνσον ήταν ένας διαβόητος ηγέτης αίρεσης και εγκληματίας, γνωστός κυρίως για την οργάνωση των φόνων επτά ατόμων, περιλαμβανομένης της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, το 1969. Γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1934 στο Σινσινάτι του Οχάιο και πέρασε μια παιδική ηλικία γεμάτη αναστάτωση και εγκληματική συμπεριφορά. Η ζωή του χαρακτηρίστηκε από διαρκείς μετακινήσεις σε αναμορφωτήρια και μια ασταθή οικογενειακή ζωή. Στην ενηλικίωσή του, είχε ήδη καταδικαστεί για αδικήματα όπως κλοπή και πλαστογραφία. ​

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Μάνσον απέκτησε μια αφοσιωμένη ομάδα, κυρίως νέες γυναίκες, τις οποίες υπηρέτησε ως «γκουρού». Αυτή η ομάδα, η οποία ονομάστηκε «Οικογένεια Μάνσον», ζούσε με έναν ανορθόδοξο τρόπο ζωής και συνήθιζε να καταναλώνει ψυχοτρόπα ναρκωτικά. Μέσα από ψυχολογικό εκβιασμό και άλλες τεχνικές χειραγώγησης, έπεισε τους οπαδούς του να διαπράξουν τις φονικές επιθέσεις. Οι πιο διάσημοι φόνοι του Μάνσον είναι οι φόνοι της Σάρον Τέιτ και άλλων τεσσάρων ατόμων τον Αύγουστο του 1969, και των Λένο και Ρόζμαρι ΛαΜπιάκα την επόμενη νύχτα​.

Η επιρροή του Μάνσον αποδίδεται στην προώθηση της ιδέας ενός επικείμενου φυλετικού πολέμου, που ο ίδιος ονόμασε «Helter Skelter», πιστεύοντας ότι οι μαύροι Αμερικανοί θα ξεκινούσαν μια επανάσταση κατά των λευκών. Ο Μάνσον και οι οπαδοί του καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ και άλλων θυμάτων, αν και ο ίδιος δεν συμμετείχε άμεσα στους φόνους. Αντίθετα, καθοδήγησε και προέτρεψε τους ακολούθους του να τους διαπράξουν​.