Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της δημοσίευσης από το ειδησεογραφικό site, ΤΜΖ, φωτογραφίες από το νεκρό σώμα του τραγουδιστή, Λίαμ Πέιν, ο οποίος έχασε τη ζωή του, πέφτοντας από μπαλκόνι ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες.

Το δημοσίευμα προκάλεσε οργή στους θαυμαστές του τραγουδιστή, καθώς στις φωτογραφίες φαινόταν το χέρι, η μέση και το τατουάζ του 31χρονου.

Επιπλέον, δημοσιεύτηκε μια εικόνα που δείχνει τη σκηνή που είχε στηθεί πάνω από το άψυχο σώμα του τραγουδιστή.

Στο Twitter εξοργισμένοι θαυμαστές του Λίαμ Πέιν χαρακτήρισαν ως «ντροπή» το δημοσίευμα του TMZ, με την ιστοσελίδα στη συνέχεια να κατεβάζει τις φωτογραφίες.

Ο εκτελεστικός παραγωγός της ιστοσελίδας, Μάικλ Μπάμποκ, υπερασπίστηκε την απόφαση να δημοσιευτούν οι εικόνες, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν τις αναφορές ότι ο Λίαμ Πέιν εξέπνευσε πριν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία.

«Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία κι αυτό ισχύει για όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία. Από τη μία πρέπει να βγάλεις την είδηση και από την άλλη, να σέβεσαι την οικογένεια και τους φίλους του νεκρού. Όταν ήρθαν οι πληροφορίες, η αστυνομία δεν είχε ακόμη επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για τον Λίαμ, για αυτό έγινε ό,τι έγινε στον ιστότοπο του TMZ, όπου υπήρχε μια εικόνα, που δεν έδειχνε ολόκληρο το σώμα, δεν φαινόταν το πρόσωπό του, αλλά το χέρι και η κοιλιά του, όπου έχει μερικά πολύ αναγνωρίσιμα τατουάζ. Ήταν ένας τρόπος για να επιβεβαιώσουμε την είδηση, σε ένα σημείο όπου η αστυνομία δεν είχε ακόμη επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Και μετά, μόλις το έκαναν, προφανώς, αυτή η φωτογραφία αφαιρέθηκε. Εννοώ, είναι απλώς μια τρομερά φρικτή και θλιβερή ιστορία. Είναι κάτι που προφανώς δεν έπρεπε να συμβεί και αυτός ο τύπος είχε τόση ζωή να ζήσει και νιώθεις φρικτά για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Fox 5 New York.