Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα από τις Αρχές της Αργεντινής για τον θάνατο του πρώην τραγουδιστή των One Direction, Λίαμ Πέιν, οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν ύποπτες την Πέμπτη τις συνθήκες της πτώσης του από τον τρίτο όροφο, δεδομένης της πιθανής εμπλοκής ναρκωτικών στην υπόθεση.

Θαυμαστές και μέσα ενημέρωσης κατέκλυσαν το ξενοδοχείο Casa Sur στη συνοικία Παλέρμο της πρωτεύουσας της Αργεντινής, καθώς ιατροδικαστές συνέλεξαν στοιχεία, μία ημέρα αφότου ο 31χρονος Πέιν βρέθηκε νεκρός στην αυλή του ξενοδοχείου αφού έπεσε από το δωμάτιό του στον τρίτο όροφο.

Η αστυνομία του Μπουένος Άιρες δήλωσε ότι βρήκε το δωμάτιο του ξενοδοχείου του Πέιν «σε πλήρη ακαταστασία» με «διάφορα αντικείμενα σπασμένα». Βρήκαν συσκευασίες με κλοναζεπάμη, ένα κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθώς και συμπληρώματα ενέργειας και άλλα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα διάσπαρτα ανάμεσα στα πράγματά του, αναφέρει το ABC7. Οι ιατροδικαστές ανέφεραν ότι ένα μπουκάλι ουίσκι, ένας αναπτήρας και ένα κινητό τηλέφωνο ανασύρθηκαν από την εσωτερική αυλή όπου βρέθηκε το πτώμα του Πέιν.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Αργεντινής δήλωσε ότι η αυτοψία έδειξε εσωτερική αιμορραγία και 25 κακώσεις σε όλο το σώμα του Πέιν, μεταξύ άλλων στο κρανίο, τα άκρα και την κοιλιά, που συνάδουν με την πτώση. Είπε ότι οι τραυματισμοί αυτοί από μόνοι τους ήταν αρκετοί για να προκαλέσουν το θάνατο του Πέιν.

Δεν υπήρχαν ενδείξεις εμπλοκής τρίτου προσώπου, ανέφερε, αλλά χαρακτήρισε την περίπτωση του Πέιν ως «ύποπτη», αναφέροντας την πιθανότητα ο σταρ να είχε καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά.

Η απουσία αμυντικών τραυμάτων στα χέρια του Πέιν έδειξε ότι «δεν υιοθέτησε μια αντανακλαστική στάση για να προστατευτεί και ότι θα μπορούσε να έχει πέσει σε κατάσταση ημι ή ολικής αναισθησίας», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη σκηνή, προστίθεται στη δήλωση, υποδηλώνουν ότι ο Πέιν «περνούσε κάποιο επεισόδιο κατάχρησης ουσιών». Όλα τα σημάδια έδειχναν ότι ο Πέιν ήταν μόνος του την ώρα του περιστατικού.