Ένας υπάλληλος της ρεσεψιόν στο ξενοδοχείο του Μπουένος Άιρες έκανε μια αγωνιώδη κλήση στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 999, ζητώντας «επείγουσα» βοήθεια πριν ο τραγουδιστής Liam Payne πέσει από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου και βρει τραγικό θάνατο.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της πανικόβλητης κλήσης ήρθαν στο φως σήμερα, μετά την πτώση του πρώην μέλους των One Direction από ύψος σχεδόν 14 μέτρων.

Ο 31χρονος Payne, με καταγωγή από το Wolverhampton, φέρεται να είχε ασυνήθιστη συμπεριφορά και τον συνόδευσαν πίσω στο δωμάτιό του, πριν την θανάσιμη πτώση το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Payne είχε φτάσει στην Αργεντινή νωρίτερα αυτόν τον μήνα για να παρακολουθήσει τη συναυλία του πρώην μέλους του One Direction, Niall Horan, με την κοπέλα του, Kate Cassidy. Εκείνη έφυγε πριν από δύο μέρες, αλλά αυτός παρέμεινε, ενώ περίπου την ίδια περίοδο η πρώην αρραβωνιαστικιά του, Maya Henry, έδωσε εντολή στους δικηγόρους της, να του στείλουν επιστολή παύσης και αποχής, κατηγορώντας τον ότι την ενοχλεί επανειλημμένα.

Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου έκανε δύο κλήσεις, λέγοντας στην πρώτη: «Έχουμε έναν επισκέπτη που είναι εκτός εαυτού από ναρκωτικά και καταστρέφει τα πάντα στο δωμάτιό του. Χρειαζόμαστε κάποιον να έρθει».

Στη συνέχεια τηλεφώνησε ξανά μετά τη διακοπή της γραμμής, λέγοντας: «Δεν ξέρω αν η ζωή του επισκέπτη είναι σε κίνδυνο. Το δωμάτιο έχει μπαλκόνι και φοβόμαστε μήπως κάνει κάτι».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Payne συμπεριφερόταν παράξενα στο λόμπι του ξενοδοχείου και έσπασε το φορητό του υπολογιστή πριν τον μεταφέρουν με τη βία πίσω στο δωμάτιό του.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο υπάλληλος, που συστήθηκε ως Εστέμπαν, πρόσθεσε: «Στείλτε μόνο ένα ασθενοφόρο, μόνο ένα ασθενοφόρο». Οι υπάλληλοι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο στην αυλή πριν ανακαλύψουν το σώμα του τραγουδιστή λίγο μετά τις 5 μ.μ. τοπική ώρα.

Σύμφωνα με την Daily Mail μια ηχογράφηση της δεύτερης κλήσης, διάρκειας περίπου δύο λεπτών, που διέρρευσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξεκίνησε με τον χειριστή του 999 να λέει: «Γεια σας, πού είναι το επείγον περιστατικό;».

Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου απάντησε: «Γεια σας, καλησπέρα. Μόλις τηλεφώνησα, αλλά η γραμμή κόπηκε. Καλώ από το CasaSur Palermo Hotel, διεύθυνση 6032, Κόστα Ρίκα».

Η συζήτηση συνεχίστηκε ως εξής:

Χειριστής 999: Τι συνέβη εκεί, κύριε;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Λοιπόν, έχουμε έναν επισκέπτη που είναι εκτός εαυτού από ναρκωτικά και αλκοόλ. Καταστρέφει τα πάντα στο δωμάτιο. Και, λοιπόν, χρειαζόμαστε κάποιον να έρθει, παρακαλώ.

Χειριστής 999: Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, είπατε;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Ναι, σωστά

Χειριστής 999: Μου είπατε Κόστα Ρίκα. Συγγνώμη, αλλά ποιος αριθμός;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Κόστα Ρίκα, 6032

Χειριστής 999: Αυτό είναι στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, μεταξύ Αρεβάλο και Κράμερ, σωστά;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Ναι

Χειριστής 999: Ξενοδοχείο, είπατε; Πώς λέγεται το ξενοδοχείο;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: CasaSur Palermo. Και πρέπει να στείλετε κάποιον επειγόντως γιατί, δεν ξέρω αν η ζωή του επισκέπτη είναι σε κίνδυνο. Είναι σε δωμάτιο με μπαλκόνι. Και, λοιπόν, ανησυχούμε λίγο ότι θα κάνει κάτι, ότι θα βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο

Χειριστής 999: Πόσο καιρό είναι εκεί; Ή είναι κάποιο διαμέρισμα;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Όχι, όχι. Είναι εδώ δύο ή τρεις μέρες

Χειριστής 999: Κατανοητό. Και δεν έχετε άλλη πληροφορία γιατί δεν μπορείτε να μπείτε στο δωμάτιο, σωστά;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Όχι

Χειριστής 999: Θα ειδοποιήσουμε την υπηρεσία επείγουσας ιατρικής βοήθειας SAME, εντάξει;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Ναι, σας παρακαλώ στείλτε κάποιον επειγόντως γιατί, λοιπόν…

Χειριστής 999: Άλλη πληροφορία που μπορείτε να μας δώσετε. Είστε ο διευθυντής;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Είμαι ο υπεύθυνος ρεσεψιόν

Χειριστής 999: Είστε υπεύθυνος αυτή τη στιγμή, σωστά;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Ναι

Χειριστής 999: Πώς λέγεστε, κύριε;

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Εστέμπαν

Χειριστής 999: Εντάξει, έχει ενημερωθεί. Ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε. Μπορείτε να κλείσετε τώρα

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Στέλνετε και την αστυνομία ή όχι;

Χειριστής 999: Την αστυνομία για την περιοχή που βρίσκεστε; Μισό λεπτό. Περιοχή 14

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Όχι, απλώς στείλτε την SAME.

Ο πρώην τραγουδιστής των One Direction Λίαμ Πέιν βρέθηκε νεκρός στο Μπουένος Άιρες

Έξω από το ξενοδοχείο σοκαρισμένοι θαυμαστές συγκεντρώθηκαν, αφού η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, με τους ερευνητές να εισέρχονται και να εξέρχονται φορώντας λευκές προστατευτικές στολές και γαλάζια γάντια.

Οι θαυμαστές άναψαν κεριά και άφησαν λουλούδια στην άκρη του δρόμου, σε ένα αυθόρμητο μνημόσυνο για τον αγαπημένο καλλιτέχνη.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, Αλμπέρτο Κρεσέντι, δήλωσε ότι ο Payne είχε υποστεί «πολύ σοβαρά τραύματα μετά την πτώση από τον τρίτο όροφο σε μια εσωτερική αυλή».

«Επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά του με το διαβατήριό του», πρόσθεσε.

Ο Κρεσέντι δήλωσε στην εφημερίδα Clarin ότι «η ομάδα είδε πως φαινόταν να έχει κάταγμα στη βάση του κρανίου».

Το σώμα του μεταφέρθηκε σε τοπικό νεκροτομείο, όπου θα διεξαχθεί νεκροψία.