Ο πρώην τραγουδιστής των One Direction Λίαμ Πέιν πέθανε σε ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άιρες, όπως μετέδωσαν την Τετάρτη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι ο 31χρονος Βρετανός μουσικός βρέθηκε νεκρός αφού έπεσε από τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου.

Επικαλούμενοι αξιωματούχους, οι κορυφαίες τοπικές εφημερίδες La Nacion και Clarin ανέφεραν ότι η αστυνομία κλήθηκε στο ξενοδοχείο ανταποκρινόμενη σε κλήση έκτακτης ανάγκης που έκανε λόγο για «έναν επιθετικό άνδρα που θα μπορούσε να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ».

Οι εργαζόμενοι του ασθενοφόρου επιβεβαίωσαν αργότερα τον θάνατο του τραγουδιστή, ο οποίος βρέθηκε σε εσωτερικό αίθριο του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

«Ο Λίαμ Τζέιμς Πέιν, τραγουδοποιός και κιθαρίστας, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, πέθανε σήμερα αφού έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου» στη συνοικία Παλέρμο του Μπουένος Άιρες, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία κλήθηκε στο ξενοδοχείο CasaSur στις 17:04 (τοπική ώρα, 23:04 ώρα Ελλάδος). Ασθενοφόρο έφθασε επτά λεπτά αργότερα, αλλά οι διασώστες διαπίστωσαν απλώς τον θάνατο του Πέιν.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό διερευνώνται.

Ο Λίαμ Πέιν έγινε παγκοσμίως γνωστός ως μέλος του ποπ συγκροτήματος One Direction που έχει πλέον διαλυθεί, μαζί με τους Χάρι Στάιλς, Ζέιν Μάλικ, Νίαλ Χόραν και Λούις Τόμλινσον.

Το boy band ξεκίνησε αφού τερμάτισε τρίτο στη βρετανική εκδοχή του μουσικού διαγωνισμού X Factor το 2010, αλλά το συγκρότημα διαλύθηκε το 2016, καθώς τα μέλη του ακολούθησαν διαφορετικά πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων και σόλο καριέρες.