Η πρώτη ακρόαση του Liam Payne στο X Factor σαρώνει τις τελευταίες ώρες, μετά από την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του. Ο τραγουδιστής, μέλος του διάσημου συγκροτήματος One Direction, πέθανε σε ηλικία 31 ετών την Τετάρτη, μετά από πτώση από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου σε ξενοδοχείο στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή.

Οι θαυμαστές έσπευσαν στο YouTube για να παρακολουθήσουν την πρώτη ακρόαση του Payne στο X Factor UK το 2008, όταν ήταν μόλις 14 ετών. Ο νεαρός τραγουδιστής εντυπωσίασε με την ερμηνεία του στο τραγούδι «Fly Me To The Moon» του Frank Sinatra, μπροστά στους κριτές Simon Cowell, Louis Walsh και την μελλοντική του σύντροφο Cheryl Cole.

Αν και κατάφερε να προχωρήσει στον γύρο των «Judges’ Houses», ο Payne τελικά αποκλείστηκε. Ο Simon Cowell τον ενθάρρυνε να επιστρέψει για μια δεύτερη προσπάθεια σε δύο χρόνια, κάτι που οδήγησε τελικά στη διεθνή του επιτυχία ως μέλος του boy band One Direction.

Η ακρόαση και τα σχόλια

Ο νεαρός Liam Payne, με τη φράση «όταν είμαι στο σχολείο, σκέφτομαι συνεχώς το τραγούδι», είχε δηλώσει στους παραγωγούς του σόου πως το τραγούδι ήταν πάντα στο μυαλό του. Καθώς στεκόταν μπροστά στους κριτές, εξήγησε: «πολλοί λένε ότι είμαι καλός τραγουδιστής και ότι έχω το X Factor, αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι είναι το X Factor, και πιστεύω πως εσείς το γνωρίζετε».

Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν με τη φωνή του, που ήταν απόλυτα σωστή στον τόνο, αν και ο Cowell δήλωσε πως από την ερμηνεία του έλειπε «λίγο συναίσθημα και διασκέδαση».

Η Cheryl Cole, η οποία ξεκίνησε να έχει σχέση με τον Payne το 2015 και μαζί απέκτησαν τον γιο τους, Bear το 2017, τον υποστήριξε έντονα, λέγοντας: «μου άρεσε. Νομίζω ότι είσαι πολύ γλυκός. Έχεις το χάρισμα… μας έδωσες αυτό το πονηρό μικρό κλείσιμο του ματιού».

Ο Louis Walsh προσέθεσε: «νομίζω ότι αυτό το παιδί θα τα καταφέρει εξαιρετικά στο σόου». Παρά τα θετικά σχόλια των Walsh και Cole, ο Cowell ένιωθε ότι έλειπε ένα «20%» από τον Payne.

Με αυτοπεποίθηση, ο Payne απάντησε: «δώσε μου μια ακόμα ακρόαση και θα σου δείξω ότι έχω αυτό το 20%». Ο Cowell, εντυπωσιασμένος από την σιγουριά του, τον έστειλε στον επόμενο γύρο, όπου τελικά αποκλείστηκε επειδή ο Cowell θεωρούσε ότι ήταν «πολύ νέος» για τον διαγωνισμό.

Η επιστροφή στο X Factor και η γέννηση των One Direction

Δύο χρόνια αργότερα, ο 16χρονος πλέον Liam Payne επέστρεψε στο X Factor και ερμήνευσε το τραγούδι «Cry Me A River» της Julie London από το 1955, εντυπωσιάζοντας και πάλι τους κριτές και περνώντας στον επόμενο γύρο. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, συναντήθηκε με άλλους σόλο τραγουδιστές, όπως τους Harry Styles, Zayn Malik, Louis Tomlinson και Niall Horan. Ο Simon Cowell και η κριτής Nicole Scherzinger τους ένωσαν για να σχηματίσουν το συγκρότημα One Direction.

Παρόλο που οι One Direction κατέκτησαν την τρίτη θέση στο X Factor, γρήγορα εξελίχθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα boy bands στον κόσμο.

Ο Cowell εκμεταλλεύτηκε την αυξανόμενη δημοτικότητα του συγκροτήματος και ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ τον Ιανουάριο του 2011. Οι One Direction κυκλοφόρησαν πέντε επιτυχημένα στούντιο άλμπουμ, κατέκτησαν τέσσερις φορές την πρώτη θέση στα βρετανικά charts και έκαναν τέσσερις παγκόσμιες περιοδείες πριν διαλυθούν το 2016. Από τότε, το συγκρότημα έχει πουλήσει περισσότερους από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ο Payne ξεκίνησε σόλο καριέρα το 2017 και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο LP1, το 2019.