Μια μητέρα από το Αρκάνσας έζησε τον απόλυτο τρόμο καθώς παρακολουθούσε τα παιδιά της να κρέμονται ανάποδα από ένα χαλασμένο παιχνίδι λούνα παρκ για 15 λεπτά.

Η Ally Metzger και η οικογένειά της επισκέφθηκαν το Arkansas State Fair στο Little Rock το περασμένο Σάββατο, όταν τα παιδιά της, ηλικίας 8 και 11 ετών, ανέβηκαν στο X-Drive, ένα παιχνίδι με 16 θέσεις, όπου οι επιβάτες τοποθετούνται σε μια περιστρεφόμενη βάση με καθίσματα που τους αναποδογυρίζουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Το παιχνίδι σταμάτησε να περιστρέφεται, αλλά τα παιδιά της Metzger παρέμειναν κρεμασμένα ανάποδα σε μεγάλο ύψος.

«Προσπαθούν να κατεβάσουν τα παιδιά μου, έχουν κολλήσει ανάποδα για τουλάχιστον 15 λεπτά», δήλωσε η Metzger σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook, ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να περιστρέψουν το παιχνίδι χειροκίνητα για να απελευθερώσουν τους επιβάτες.

Σύμφωνα με την nypost η Metzger ξεκίνησε να καταγράφει το συμβάν 10 λεπτά μετά τη διακοπή λειτουργίας του παιχνιδιού, κατόπιν παρότρυνσης κάποιου παρευρισκόμενου.

Η μητέρα των δυο παιδιών

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούσαν να περιστρέψουν το παιχνίδι. Κάθε φορά που σχεδόν το κατάφερναν, το παιχνίδι επέστρεφε στην κορυφή, με τα παιδιά μου να μένουν ακόμα ανάποδα. Πανικοβλήθηκα. Ο σύντροφός μου πανικοβλήθηκε επίσης», ανέφερε η Metzger στο τοπικό κανάλι KATV.

Οι υπάλληλοι τελικά κατάφεραν να περιστρέψουν το παιχνίδι και να απελευθερώσουν τα παιδιά της Metzger.

Το 11χρονο κορίτσι ανέφερε πως δεν θυμάται πολλά από το συμβάν. «Μου είπε όταν επέστρεψε σπίτι ότι θυμάται μόνο ότι έκλαιγε, ζαλιζόταν και ότι τα πόδια της πονούσαν, επειδή η κυκλοφορία του αίματος είχε διακοπεί», πρόσθεσε η μητέρα.

Άλλοι δύο επιβάτες, μαζί με τα παιδιά της Metzger, βρέθηκαν επίσης ανάποδα κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν τραυματίστηκαν.

Κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση των επιβατών, οι μικροί κινητήρες του παιχνιδιού είναι προγραμματισμένοι να επαναφέρουν τους επιβάτες σε άνετη καθιστή θέση. Ωστόσο, το περιστατικό αποδόθηκε σε τεχνικό σφάλμα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της North American Midway Entertainment Services, Scooter Korek.

«Ο υπολογιστής του παιχνιδιού εντόπισε σφάλμα. Όταν συμβαίνει αυτό, το σύστημα διακόπτει τη λειτουργία για ασφάλεια. Έτσι, το παιχνίδι έμεινε στον αέρα για περίπου 10-12 λεπτά», δήλωσε ο Korek.

Παρά το περιστατικό, ο Korek εξακολουθεί να εμπιστεύεται την ασφάλεια του παιχνιδιού και δήλωσε πως κάθε μέλος της οικογένειάς του θα μπορούσε να ανέβει στο παιχνίδι χωρίς ανησυχία.

«Θα το πω με απλά λόγια. Οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς μου μπορεί να ανέβει σε οποιοδήποτε από τα παιχνίδια μας οποιαδήποτε μέρα. Αυτό δείχνει πόσο εμπιστεύομαι τα προγράμματά μας για την ασφάλεια και τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μας, για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία αυτών των παιχνιδιών», δήλωσε.

Ωστόσο, η Metzger και τα παιδιά της δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη.

«Μιλήσαμε ειλικρινά και μου είπαν πως φοβήθηκαν πολύ και δεν ήξεραν τι συνέβαινε. Μου είπαν πως θα ήθελαν να κάνουν ένα διάλειμμα από τα παιχνίδια», ανέφερε η μητέρα.

Η Metzger εξέφρασε την οργή της κατά του λούνα παρκ, απαιτώντας επιστροφή χρημάτων και κατηγορώντας έναν υπάλληλο.

«Μετά από όσα πληρώσαμε για να μπούμε εδώ; Θέλω την επιστροφή των χρημάτων μου», έγραψε στο Facebook. «Και υπέβαλα ένα παράπονο για έναν υπάλληλο που είπε στους γονείς να “ηρεμήσουν, είναι μόλις τέσσερα λεπτά και το κάνετε χειρότερο”».