Μια αινιγματική ανάρτηση που υπαινίσσεται ότι το χτύπημα στη Λωρίδα της Γάζας, σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ.

Ο Γκαλάντ, ανέβασε γραφικό με τρία κουτάκια και τις φωτογραφίες των νεκρών από ισραηλινές επιθέσεις Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ και Μοχάμεντ Ντέιφ, (στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς). Το τρίτο κουτάκι μένει κενό πιθανότατα για τον Γιαχία Σινουάρ.

Την ίδια ώρα πηγές του ισραηλινού στρατού έχουν προαναγγείλει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, χωρίς να αναφέρουν το αντικείμενο των ανακοινώσεων.

Την ανάρτηση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ συνοδεύει ένας ψαλμός από το ιερό βιβλίο Τορά, που αναφέρει: «Και κυνηγήστε τον εχθρό, θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη – και θα τον εξοντώσουμε».

Κυκλοφόρησε φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το πτώμα του Σινουάρ

Λίγη ώρα αργότερα κυκλοφόρησε στα ισραηλινά ΜΜΕ φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το πτώματου ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Στη φωτογραφία, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, εμφανίζονται ακόμα ισραηλινοί στρατιώτες που σε ένα μπουκάλι συλλέγουν DNA του πτώματο.