Ένας άνδρας που έπασχε από τη σπάνια πάθηση της τριφαλλίας, δηλαδή είχε τρία πέη, δώρισε το σώμα του στην επιστήμη και συγκεκριμένα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για έναν 78χρονο άνδρα που έχει φύγει από τη ζωή και είναι άγνωστο αν γνώριζε για τα τρία μόρια του, όσο καιρό βρισκόταν στη ζωή, έγραψε η ιστοσελίδα Interesting Engineering.

Τα γεννητικά όργανα του εξωτερικά έμοιαζαν φυσιολογικά, αλλά κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κάτι ήταν διαφορετικό στο σώμα του άνδρα. Τελικά, ανακάλυψαν δύο μικροτέρα πέη κρυμμένα στον σάκο του οσχέου.

«Το κύριο και το δευτερεύον πέος μοιράζονταν την ουρήθρα, ενώ το τρίτο και μικρότερο δεν είχε ολοκληρωμένη δομή», έγραψαν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν αυτό πέρασε απαρατήρητο σε αυτή την περίπτωση».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση στον κόσμο, καθώς η πρώτη αφορά ένα αγοράκι από το Ιράκ που γεννήθηκε το 2020 με τρία μόρια.

Επίσης, σημείωσαν ότι ο άνδρας έπασχε από τριφαλλία, δηλαδή μια σπάνια πάθηση -ακόμα περισσότερο από τη διφαλλία- όπου ένας άνδρας γεννιέται με τρία πέη, λόγω ανωμαλιών στα γονίδια που επηρεάζουν τους υποδοχείς των ανδρογόνων.

Στην περίπτωσή του λοιπόν, ο γεννητικός κόνδυλος μπορεί να είχε τριπλασιαστεί, με αποτέλεσμα η ουρήθρα να αναπτυχθεί στο δευτερεύον πέος. Όταν αυτό το πέος δεν αναπτύχθηκε, η ουρήθρα άλλαξε πορεία και αναπτύχθηκε στο πρωτογενές πέος, ενώ το τριτογενές πέος είναι ένα υπόλειμμα του τριπλασιασμένου γεννητικού κονδύλου.