Πύραυλος της Ρωσίας έπληξε στη διάρκεια της νύκτας εμπορικό κτίριο που βρίσκεται στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Οδησσού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα 16χρονο κορίτσι.

Τη σχετική ανακοίνωση για το νέο πλήγμα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έκανε σήμερα, Παρασκευή 11/10 ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Κίπερ.

Ήταν η τέταρτη ρωσική επίθεση εναντίον της Οδησσού και της περιφέρειάς της μέσα στις τελευταίες πέντε ημέρες. Ο Κίπερ δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είχε κηρυχθεί ημέρα πένθους στην περιφέρεια στη μνήμη των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις 9 Οκτωβρίου.

«Μέσα σε δύο ημέρες ρώσοι τρομοκράτες σκότωσαν 13 αμάχους στην περιφέρεια της Οδησσού και οι περισσότεροι απ’ αυτούς ήταν νέοι», έγραψε ο Κίπερ στο Telegram. Διευκρίνισε πως νοσηλεύονται επίσης εννέα άτομα, η κατάσταση τεσσάρων από τα οποία χαρακτηρίζεται «σοβαρή».

ρωσια-ουκρανια

Από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανακοινώθηκε ότι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν πολιτική υποδομή με βαλλιστικό πύραυλο Ισκαντέρ γύρω στις 22:35 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

Επλήγη ένα διώροφο εμπορικό κτίριο όπου στεγάζονταν εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων και εργάζονταν άμαχοι, ενώ άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο γενικός εισαγγελέας Άντριι Κόστιν δήλωσε πως οι ρωσικές επιθέσεις στοχοθέτησαν πολιτική υποδομή και πως η Μόσχα επιδιώκει με αυτές να δημιουργήσει συνθήκες που θα κάνουν τη ζωή αδύνατη για εκατομμύρια Ουκρανούς.

«Καταρρίψαμε 29 από τα 66 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη» λένε οι ουκρανοί

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως κατέρριψε 29 από τα 66 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία εξαπολύθηκαν εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας. Η Μόσχα εκτόξευσε επίσης δύο πυραύλους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ 31 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αντιμετωπίσθηκαν με ηλεκτρονικά αντίμετρα και «χάθηκαν», ενώ δύο επέστρεψαν προς το ρωσικό έδαφος.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο στοίχισαν επίσης τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων επτά μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ