Στις υπόνοιες που αφήνουν ορισμένοι ότι υπήρξε συνεργός του άνδρα της στους βιασμούς που υπέστη από το 2011 έως και το 2020 απάντησε η Ζιζέλ Πελικό, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από δεκάδες άνδρες, που ο σύζυγός της καλούσε/παρότρυνε να βιάσουν, αφού πρώτα την είχε ναρκώσει!

«Αφότου έφτασα σε αυτή τη δικαστική αίθουσα αισθάνομαι ταπεινωμένη. Λένε ότι ήμουν αλκοολική, ότι έφτανα σε τέτοια κατάσταση μέθης που είμαι συνένοχη του κυρίου Πελικό», δήλωσε στο δικαστήριο (αποκαλώντας τον σύζυγό της με το επίθετο). «Είναι τόσο εξευτελιστικό και υποτιμητικό να το ακούς αυτό!», πρόσθεσε.

«Στην κατάσταση που βρισκόμουν δεν μπορούσα να απαντήσω σε κανέναν. Ήμουν σε κωματώδη κατάσταση και τα βίντεο που θα προβληθούν θα το επιβεβαιώσουν. Και οι ειδικοί σοκαρίστηκαν από αυτά τα βίντεο και είναι άνδρες», εξήγησε. «Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου στον κύριο Πελικό, ούτε στους άνδρες που βρίσκονται πίσω του», συνέχισε η 72χρονη γυναίκα, η οποία υπέστη σχεδόν 200 βιασμούς (92 εκ των οποίων από τους 50 συγκατηγορουμένους του πρώην συζύγου της, Ντομινίκ Πελικό).

«Έχω την εντύπωση ότι η ένοχη είμαι εγώ και πίσω μου βρίσκονται 50 θύματα» και «επειδή έκανα γυμνισμό, είμαι επιδειξίας; Εγώ είμαι η ένοχη και αυτοί οι αθώοι. Θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση μου», ειρωνεύτηκε.

«Είναι ποταπό (…) Σας υπενθυμίζω ότι ήμουν υπό την επήρεια χημικών (φαρμάκων). Οι 50 πίσω μου δεν αναρωτήθηκαν (σ.σ. για τη συγκατάθεσή μου); Τι είναι αυτοί οι άνδρες, είναι έκφυλοι, τι πράγμα είναι; Ούτε για ένα λεπτό δεν έθεσαν το ερώτημα! Δεν υπάρχει “βιασμός και βιασμός”. Ο βιασμός είναι βιασμός», υπογράμμισε αναφερόμενη στις δηλώσεις ενός συνηγόρου υπεράσπισης, του Πολ-Ροζέ Γκοντάρ, ο οποίος είπε ότι υπάρχει βιασμός και βιασμός, υποβαθμίζοντας τις πραγματικές προθέσεις ορισμένων από τους κατηγορούμενους, που ισχυρίζονται ότι νόμιζαν πως συμμετείχαν στην ερωτική φαντασίωση ενός ζευγαριού ελευθέρων ηθών.

«Εξήγησα τον βιασμό με τη νομική του έννοια. Αν οι δηλώσεις σας πλήγωσαν ή σας σόκαραν, λυπάμαι. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Η πρόθεσή μου ήταν να υπενθυμίσω τους κανόνες του δικαίου», απάντησε ο Γκοντάρ.