Ένα meme που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και αφορούσε μετανάστες «που έτρωγαν κατοικίδια στη μέση του δρόμου» κατέληξε να γίνει πιστευτή ιστορία και να φτάσει μέχρι το Κογκρέσο.

Η ιστορία αφορά την πόλη Σπρίνγκφιλντ των 60.000 κατοίκων στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, καθώς υποδέχτηκε περίπου 20.000 μετανάστες από την Αϊτή, με τις ροές να αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Η New York Post που κατέγραψε το «χρονικό της τρέλας» έγραψε ότι όλα ξεκίνησαν από ένα meme που αναρτήθηκε στο Reddit τον Αύγουστο, όταν ένας χρήστης δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός Αφροαμερικανού να διασχίζει το δρόμο κρατώντας μια νεκρή χήνα.

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Reddit

Το στιγμιότυπο έκανε το γύρο του διαδικτύου με πλήθος κόσμου να γελάει, αλλά στις 24 Αυγούστου όλα άλλαξαν, καθώς ένας άνδρας ισχυρίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι Αϊτινοί έκαναν γύρες στα πάρκα και σκότωναν πάπιες, που έτρωγαν ωμές επί τόπου. «Τους κόβουν το κεφάλι, τις ξεκοιλιάζουν και τις τρώνε βάρβαρα μπροστά μας», είπε στις τοπικές αρχές.

Αυτός ο ισχυρισμός καταρρίφθηκε μετά από έρευνα των αρχών, αλλά με αφορμή την παραπάνω «καταγγελία», κυκλοφόρησε βίντεο «με μια Αϊτινή» να σκοτώνει μια γάτα στη μέση του δρόμου και να την τρώει μπροστά στους σοκαρισμένους γείτονες.

Το περιστατικό πράγματι είχε γίνει και μάλιστα πριν λίγους μήνες στο Σπρίνγκφιλντ, μόνο που δράστης δεν ήταν μετανάστρια, αλλά Αμερικανίδα και ντόπια, γνωστή στις αρχές για τη συμπεριφορά της.

Αϊτινοί μετανάστες στις ΗΠΑ

Τα πράγματα έμοιαζαν να ηρεμούν, μέχρι που ο Έλον Μασκ αναπαρήγαγε χιουμοριστικά την όλη ιστορία και δημοσίευσε φωτογραφίες τεχνητής νοημοσύνης που έδειχναν τον Τραμπ να σώσει γατάκια, παπάκια και σκυλάκια.

Τελικά, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς και υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ έκανε ερώτηση στο Κογκρέσο, υποστηρίζοντας ότι «Αϊτινοί μετανάστες τρώνε τα κατοικία των Αμερικανών».

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, η όλη ιστορία είναι ένα αστείο που κατέληξε σοβαρή είδηση, επειδή η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους μετανάστες, αλλά οι αρχές δεν κάνουν κάτι για να το αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα ο κόσμος να παρανοεί.