Η ιστοσελίδα «Politico» σε νέο άρθρο της ανέλυσε τα σενάρια για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας διεκδικεί για λογαριασμό της Ελλάδας τη θέση του Επιτρόπου Μεταφορών.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέστησε σαφές ότι ανέμενε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε αντάλλαγμα, για να συμβάλει στην εξασφάλιση άλλων πέντε ετών για τη Φον ντερ Λάιεν. Η επίβλεψη του χαρτοφυλακίου μεταφορών μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη βοήθεια της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Ελλάδας», αναφερόταν στο δημοσίευμα.

«Εάν οι μεταφορές από μόνες τους δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν τον Μητσοτάκη, ο Τζιτζικώστας θα μπορούσε να γίνει υπεύθυνος για την περιφερειακή ανάπτυξη, ιδίως δεδομένης της εμπειρίας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών», προστίθεται στο άρθρο του politico.eu.

Σύμφωνα με αυτό και πάλι, όλα τα δεδομένα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο φέρεται να έχουν κλειδώσει οι περισσότερες θέσεις, ειδικά εκείνες που αφορούν τους στενούς συμμάχους της Φον ντερ Λάιεν.