Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες νεκροψίες σε δύο από τα θύματα του σούπερ γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στη Σικελία. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το πολυτελές σκάφος, ιδιοκτησίας του βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς, ανατράπηκε στις ακτές της Σικελίας, στην Ιταλία, μετά από μια ξαφνική, βίαιη καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου.

Ο αμερικανός δικηγόρος, Κρις Μορβίλο, και η σύζυγός του, Νέντα, τα πρώτα θύματα που υποβλήθηκαν σε νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι πνίγηκαν.

Ο κ. Μορβίλο ήταν στη νομική ομάδα του Λιντς σε μια υπόθεση απάτης που αφορούσε την πώληση του Autonomy στη Hewlett Packard το 2011, για μια συμφωνία 11 δισ. δολαρίων.

Ο βρετανός επιχειρηματίας, 59 ετών, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της Autonomy, αθωώθηκε τον Ιούνιο και είχε οργανώσει το ταξίδι με γιοτ, για να γιορτάσει τη νομική νίκη του.

Τα έξι πτώματα, συμπεριλαμβανομένου του Λιντς, της 18χρονης κόρης του, Χάνα, και των επιβατών, Τζόναθαν και Τζούντι Μπλούμερ, εντοπίστηκαν στο ναυάγιο από δύτες κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης έρευνας πέντε ημερών.

Ο σεφ του γιοτ, Ρεκάλντο Τόμας, βρέθηκε νεκρός κοντά στο σκάφος την επομένη της τραγωδίας.

Η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακαρές, επέζησε από το ναυάγιο, μαζί με άλλα 14 άτομα.

Σύμφωνα με το skynews οι νεκροψίες διενεργήθηκαν από ιατροδικαστές που ορίστηκαν από τους εισαγγελείς του Παλέρμο, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα.

Οι νεκροτομές έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη στα πτώματα του Μπλούμερ, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της θυγατρικής επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley στο Λονδίνο, και της συζύγου του Τζούντι.

Εκκρεμούν αυτές του Λιντς, της κόρης του, καθώς και του Τόμας.

Οι εισαγγελείς ερευνούν τον καπετάνιο και δύο μέλη του πληρώματος για πιθανή ευθύνη σε σχέση με τη βύθιση του γιοτ.

Εντωμεταξύ, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Hewlett Packard δήλωσε ότι πρόκειται να συνεχίσει τις νομικές διαδικασίες «μέχρι την ολοκλήρωσή τους», για να ζητήσει αποζημίωση έως και τρία δισεκατομμύρια λίρες από την περιουσία του Λιντς στο Ηνωμένο Βασίλειο.