Ο αντικαθεστωτικός Μοχάμαντ Ελ Μπαραντέι επεσήμανε ότι ο διορισμός ενός αντιπροέδρου και ενός νέου πρωθυπουργού δεν αποτελούν αρκετές κινήσεις και κάλεσε τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ακόμα δήλωσε: «Είπα στον πρόεδρο Μουμπάρακ και στο καθεστώς του φύγετε χωρίς καμία καθυστέρηση για το καλό της Αιγύπτου και για το δικό σας καλό» και πρόσθεσε «Σέβομαι τον στρατηγό Ομάρ Σουλειμάν που διορίστηκε από τον πρόεδρο Μουμπάρακ αντιπρόεδρος και τον πτέραρχο Αχμαντ Σαφίκ νέος πρωθυπουργός, αλλά το ζήτημα δεν ήταν η αλλαγή προσώπων» συνέχισε ο κ. Ελ Μπαραντέι, επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι «μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας αντιπροσωπευτική όλων των ρευμάτων του αιγυπτιακού λαού που θα προετοιμάσει καθαρές εκλογές και θα συντάξει ένα νέο Σύνταγμα».

Στη συνέχεια στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα δήλωσε : «Επιθυμούμε να περάσουμε από ένα δικτατορικό καθεστώς σε ένα καθεστώς δημοκρατικό που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς αυτό οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν» και απευθυνόμενος στον αιγυπτιακό στρατό τόνισε «Επισήμανα σαφώς στις ένοπλες δυνάμεις ότι ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν την Αιγυπτο, πρέπει να υποστηρίζουν το λαό και όχι τους δυνάστες του».

Τέλος ο τιμημένος με Νόμπελ Ειρήνης και πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, χαιρέτισε τους νέους της Αιγύπτου που μετέχουν μαζικά στις διαδηλώσεις.