Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Sounion» ανέφερε πως δέχτηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη και επλήγη από τρία βλήματα σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε η UKMTO, η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου.

«Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των 25 μελών του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, το οποίο όμως δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει ελιγμούς», πρόσθεσε η UKMTO.

«Το πλοίο ανέφερε πως το πλησίαζαν δύο μικρά σκάφη με περίπου 15 επιβαίνοντες, καθώς και μια σύντομη ανταλλαγή πυρών μικρών όπλων», ανακοίνωσε η UKMTO.

Συγκεκριμένα, η United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, έλαβε την Τετάρτη αναφορά για περιστατικό 77 ναυτικά μίλια δυτικά της Hodeidah της Υεμένης.

«Το πλοίο χτυπήθηκε από δύο άγνωστα βλήματα και έπειτα από ένα τρίτο», ανέφερε η UKMTO, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Σύμφωνα με το marinetraffic το «Sounion» είναι δεξαμενόπλοιο της εταιρείας Delta και πλέει υπό ελληνική σημαία. Το ολικό μήκος του είναι 274 μέτρα και το πλάτος του 50,06 μέτρα.