Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα, Πέμπτη 15/8 σε αεροπορικό πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κοντά στον οποίο πιστοί Εβραίοι επισκέπτονται αμφιλεγόμενο ιερό τόπο, ανακοίνωσαν το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και ο ισραηλινός στρατός.

«Δύο άνδρες, 18 και 20 ετών, σκοτώθηκαν και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας σοβαρά στην Μπαλάτα», προσφυγικό καταυλισμό στην Ναμπλούς όπου συνωστίζονται 33.000 άνθρωποι σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa πρόσθεσε ότι μία γυναίκα και ένα παιδί συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών αυτού του «πλήγματος με drone».

«Ισραηλινό αεροσκάφος επιτέθηκε και εξουδετέρωσε δύο ένοπλους μαχητές που απειλούσαν τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή», δήλωσε από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός.

«Την ίδια ώρα, ο στρατός και η αστυνομία εγγυήθηκαν στην ασφάλεια της εισόδου των πιστών στον τάφο του Ιωσήφ», πρόσθεσε ο στρατός. Ο τόπος αυτός θεωρείται ιερός για τους Εβραίους, καθώς εκεί πιστεύουν ότι βρίσκεται ο τάφος του Ιωσήφ, ενός από τους γιους του πατριάρχη Ιακώβ. Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι εκεί είναι ο τάφος ενός τοπικού μουσουλμάνου ιερωμένου.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που πυροδοτήθηκε από την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, η βία έχει κλιμακωθεί στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967 και χωρίζεται γεωγραφικά από τη Γάζα από ισραηλινό έδαφος.

Τουλάχιστον 627 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εκεί από τον ισραηλινό στρατό ή από εποίκους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημα παλαιστινιακά στοιχεία, και τουλάχιστον 18 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων στρατιώτες, σε παλαιστινιακές επιθέσεις, σύμφωνα με επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ