Συνεχίζονται οι γκάφες από τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεκδικεί τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Αυτή τη φορά μίλησε για τον εαυτό του σαν να είναι γυναίκα.

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανη που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα, που υπηρέτησε μαζί με μαύρο πρόεδρο. Περήφανος που συνεργάζομαι με την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε, γιατί είμαστε οι ΗΠΑ», δήλωσε σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι δηλώσεις του 81χρονου Μπάιντεν, όπου περιγράφει τον εαυτό του ως γυναίκα, δημιούργησαν αίσθηση, καθώς πολλές είναι οι φωνές στο εσωτερικό των δημοκρατικών που θεωρούν ότι πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του, την ώρα που αυτός εμμένει στη θέση του, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι υποψήφιος.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», ο αμερικανός πρόεδρος ήθελε αφενός να αναφερθεί στην Καμάλα Χάρις, που είναι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, και αφετέρου στη θητεία του ως αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα, με αποτέλεσμα να μπερδευτεί εντελώς.

Σχετικά με την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο, πιθανότατα μιλούσε για την Κετάντζι Μπράουν-Τζάκσον, την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή, που διορίστηκε από τον ίδιο το 2022.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η νέα γκάφα του Μπάιντεν έγινε σε μια μικρή συνέντευξη μόλις 15 λεπτών, όπως αναφέρει η «Telegraph».