Το προεδρικό ντιμπέιτ ήταν καταστροφικό για τον Τζο Μπάιντεν, αλλά η συγκάλυψη ήταν χειρότερη. Έτσι ξεκινά το άκρως απαξιωτικό άρθρο της ιστοσελίδας «The Economist», που για εξώφυλλο έχει ένα «πι» (το βοήθημα που χρησιμοποιούν ηλικιωμένοι ή άτομα με κινητικά προβλήματα), εικόνα που συνοδεύει τη φράση «Δεν είναι αυτός τρόπος να διοικείς μια χώρα» (No way to run a country).

«Ήταν μαρτύριο να βλέπεις έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο άνδρα να πασχίζει να ανακαλέσει λέξεις και γεγονότα. Η αδυναμία του να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ήταν αποκαρδιωτική», συνεχίζει το εξειδικευμένο στα οικονομικά μέσο ενημέρωσης.

«Τον Μπάιντεν αξίζει να τον θυμόμαστε για τα επιτεύγματά του και την αξιοπρέπειά του και όχι για την παρακμή του. Είναι, λοιπόν, σωστό που οι πρώτοι Δημοκρατικοί άρχισαν να ζητούν ανοιχτά να αποχωρήσει», αναφέρει το άρθρο.

«Ωστόσο, η επιχείρηση της εκστρατείας του να αρνηθεί αυτό που δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν με τα μάτια τους είναι πιο τοξική και από τα δύο, επειδή η ανεντιμότητά της προκαλεί περιφρόνηση», σημειώνει το οικονομικό περιοδικό στο άρθρο με τίτλο «Γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί».

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρόεδρος και το κόμμα του παρουσιάζονται ως οι σωτήρες της δημοκρατίας. Οι πράξεις τους λένε το αντίθετο, καθώς το ντιμπέιτ και τα επακόλουθά του απέδειξαν ότι ο κ. Μπάιντεν είναι ακατάλληλος λόγω της διανοητικής του παρακμής και της επιμονής του, που υποβοηθάται από την οικογένειά του, το ανώτερο προσωπικό του και την ελίτ των Δημοκρατικών, που υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να είναι ικανός για την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο.