Τι θεωρείται «πολυτέλεια» στα σύγχρονα ραντεβού; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι συναισθηματικές σχέσεις αποτελούν «αναγκαιότητα» όσο και οι μοναδικές εμπειρίες που θα τους ξετρελάνουν από το πρώτο κιόλας τετ α τετ.

Σχεδόν οι μισοί από 2.000 ενήλικες στις ΗΠΑ που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν «πολυτέλεια» αν το ραντεβού τους περιλαμβάνει το να μάθουν την ιστορία του ανθρώπου που τους συνοδεύει ή τις έξυπνες συζητήσεις που διεξάγονται εις βάθος.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η nypost, ένα ποσοστό της τάξης του 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει την πλήρη πληρωμή του ραντεβού από το άλλο άτομο.

Το να νιώθουν ότι «ξετρελάθηκαν» ήταν σημαντικό για το 65% των ατόμων, με το 35% να πιστεύει ότι η σχέση είναι καταδικασμένη αν δεν ενθουσιαστούν από το πρώτο ραντεβού.

Ομοίως, τα άτομα βρίσκουν ελκυστικό όταν οι άλλοι δείχνουν αυτοπεποίθηση (80%), είναι υπερήφανοι για όσα έχουν καταφέρει στη ζωή τους (75%) και κάνουν τα πάντα γι’ αυτούς στο πρώτο ραντεβού (73%).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 45% των Αμερικανών πιστεύει ότι είναι θεμιτό να επιδεικνύουν αισθήματα επιτυχίας και ευημερίας στο πρώτο ραντεβού. Στην πραγματικότητα, το 31% δήλωσε ότι η οικονομική επιτυχία παίζει σημαντικό ρόλο στην ελκυστικότητά τους.

Η μελέτη που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας γνωριμιών Seeking.com και διεξήχθη από την Talker Research διαπίστωσε, επίσης, ότι πολλοί ερωτηθέντες ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη «υπεργαμία» – μια μορφή ρομαντικής έλξης όπου ένα άτομο έλκεται από ένα άλλο που βρίσκεται σε υψηλότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση από το ίδιο, υποστηρίζοντας και βελτιώνοντας τη δική του ζωή.

Το 43% παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε τον όρο, αλλά μόλις έμαθε τον κατάλληλο ορισμό, το 47% δήλωσε ότι έχει θετική αντίληψη για την υπεργαμία.

Σχεδόν τέσσερις στους 10 πιστεύουν ότι η εύρεση ενός συντρόφου που παρουσιάζει υπεργαμικά χαρακτηριστικά μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προσωπική τους ανάπτυξη.

«Όταν οι άνθρωποι αναζητούν ουσιαστικές σχέσεις, ψάχνουν άτομα που να μπορούν να στηρίζονται στη νοημοσύνη τους και να έχουν φιλοδοξίες στη ζωή», δήλωσε η ειδικός σε θέματα σχέσεων Emma Hathorn.

«Είναι καιρός να πούμε αντίο στα συνηθισμένα ραντεβού. Οι άνθρωποι τώρα θέλουν να ανέβουν ψυχολογικά – τόσο μέσα από τη συζήτηση σε ένα ραντεβού όσο και με το να τους προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο, δηλαδή να τους περιποιηθούν», προσθέτει η ίδια.